Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jović na “slatkim mukama” protiv trenutnog lidera

Preuzmite sliku

Novi izazov za fudbalere Tuzla Cityja je u srijedu u Srebreniku, kada Plavi dočekuju ekipu Širokog. Tim povodom održan je press gdje su pred novinare izašli trener Dragan Jović i napadač Salko Nargalić.

– Sutra igramo protiv ekipe Širokog Brijega koji je lider u našem prvenstvu, ekipa koja je odlično defanzivno organizovana, do sada su primili samo dva gola. Osim defanzive imaju izuzetno kvalitetan posjed lopte, znači moraćemo dobro da obratimo pažnju na sve te njihove momente igre, kazao je trener Dragan Jović.

Što se tiče njegove ekipe, strateg Tuzlaka je rekao:

– Što se tiče nas, mi smo u jednom dobrom momentu, naša forma je u usponu, tako da sutrašnju utakmicu dočekujemo sa velikim optimizmom. Naše ambicije su da osvojimo tri boda. Ja sam siguran da će to biti jedna dobra fudbalska predstava, igraju dvije ekipe koje po meni gaje istu filozofiju, za posjed više, gol više, tako da svi koji sutra dođu na utakmicu uživače u jednoj kvalitetnoj fudbalskoj predstavi, kazao je Jović.

Kada je u pitanju igrački kadar, trener Plavih je na “slatkim mukama”.

– Što se tiče igračkog kadra, nemamo suspendovanih, dok je jedino povrijeđen od ranije Hrkač koji će biti van terena još mjesec dana. Momci odlično rade, te zaista stručni štab ima slatke muke koga staviti sutra u početnu postavu, ne samo za ovu utakmicu nego i za nastavak prvenstva, zaključio je Jović.

Napadač Salko Nargalić do sada je zabio tri gola, a bio je efikasan i u evropskim utakmicama.

– Nadam se da ćemo sutra odigrati dobar i kvalitetan susret, te na kraju zabilježiti nova tri boda na naš konto. To neće biti nimalo lako jer igramo protiv lidera na tabeli, kazao je Nargalić.

Duel Tuzla City-Široki je na rasporedu sutra sa početkom u 17:00 sati na Gradskom stadionu u Srebreniku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje