Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jose Mourinho: Imali smo jako dobru sezonu

Preuzmite sliku

Nakon sinoćnje pobjede njegovog tima u finalu Lige Evrope menadžer Jose Mourinho ocijenio je sezonu Manchester Uniteda jako dobrom, iako je priznao da je u pojedinim trenucima sezone mislio da su on kao trener i njegov tim najgori na svijetu.

U finalu Lige Evrope na “Friends“ areni u Solni, kod Stockholma, United je sa 2:0 savladao Ajax i uz Juventus, Bayern, Chelsea i sinoćnjeg rivala, postao tek peti klub koji u svojim vitrinama ima sve evropske pehare. Strijelci golova bili su Paul Pogba u 18. i Henrikh Mkhitaryan u 46. minuti.

“U lošoj sezoni, u sezoni tokom koje sam ponekad smatrao da je moj tim najgori na svijetu i da sam ja najgori menadžer na svijetu, osvojili smo tri trofeja. Uz to idemo u Ligu šampiona sa osvojenim trofejom, a ne kao drugi, treći ili četvrti u prvenstvu. Čast nam je što ćemo igrati Superkup Evrope i igrati protiv novog pobjednika Lige šampiona, tako da smatram da je sezona bila jako dobra“, kazao je Mourinho, prenose britanski mediji.

Portugalski trener prethodno je osvajao Ligu šampiona sa Portom i Interom, kao i Kup UEFA sa Portom, te naslove šampiona Španije, Engleske, Portugala i Italije. No, kaže da je trijumf sa Unitedom u Ligi Evrope njegov najveći uspjeh ikada.

“Za mene, ovo je najvažniji trofej u mojoj karijeri, jer je posljednji koji sam osvojio. To je način na koji ja gledam na stvari“, istakao je Mourinho u svom stilu.

Pehar Lige Evrope je 25. trofej u Mourinhovoj trenerskoj karijeri, a 56. u istoriji Manchester Uniteda.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje