Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jose Mourinho: Džeko je top igrač, odlazak je bio pomalo iznenađujući

Preuzmite sliku

Edin Džeko je u subotu 14. augusta iz Rome prešao u Inter, a rimski klub je danas zvanično predstavio novog napadača Tammyja Abrahama.

Abraham je plaćen 40 miliona eura i stiže iz Chelsea kao zamjena za Džeku, a trener Rome Jose Mourinho otkrio je za klupsku televiziju da je za sve u klubu Edinov odlazak bio pomalo iznenađujući.

“Realnost je takva da smo pripreme počeli misleći da imamo Džeku, ali ono što se poslije dogodilo nas je sve pomalo iznenadilo. Moram reći da su direktor i vlasnici bili briljantni. Današnja situacija na tržištu je teška, finansijska situacija također i dolazak Abrahama je sjajan. Volim da kažem čekajte i vidjet ćete Abrahama. To govorim sa velikim samopouzdanjem”, kazao je Mourinho za Roma TV i još jednom naglasio koliko je Džeko bio važan za Romu:

“Čak i da se desilo da Abraham nije došao, i dalje bih imao pozitivan stav prema čelnicima kluba jer su učinili sve kako bi reagovali na odlazak top igrača kao što je Džeko. Veoma sam sretan jer u napadu imamo Abrahama, Mayorala i Shomurodova koji je stigao nedavno.”

Inače, Džeko je za Romu igrao od 2015. godine te zabio 119 golova u 260 odigranih mečeva.

Sa Interom je potpisao ugovor do 2023. godine i nosit će dres sa brojem 9 slavnog evropskog kluba.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,