Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Još jednom dokazano: Miralem Pjanić glavni je motor Rome

Preuzmite sliku

Roma definitivno više nije europski autsajder. Talijanski viceprvak jučer je na Etihadu pokazao da ima kvalitet za iskorak u europskim takmičenjima, ali i Seriji A. Iskorak koji njihovi navijači čekaju toliko dugo godina.

Rani penal za Manchester City, ali i nedostatak igrača sredine terena poput De Rossija i Strootmana, jučer su bili glavni krivac zašto Roma nije savladala engleskog prvaka.

Činilo se da je u posljednjih 20 minuta utakmice jednostavno nedostajalo snage za završni udarac kojim bi prelomili protivnika i odnijeli vrijedne bodove, ali i još veći podstrek za dalje takmičenje. Ipak, nakon niza propuštenih prilika, dobrim brojem i u režiji našeg Miralema Pjanića, fudbaleri Rome mogu biti zadovoljni jučerašnjim rezultatom.

Iako je propustio nekoliko izglednih prilika, Miralem Pjanić jučer se ponovo pokazao kao definitivni glavni pokretač talijanskog kluba, piše Reprezentacija.ba

Naš reprezentativac pretrčao je najviše na terenu, ukupno 11260 metara, a imao je i najviše dodavanja njih ukupno 57 od kojih je 50 bilo tačno. Pjanić je i izgubio nekoliko potencijalno opasnih lopti na sredini terena, no iako određeni fudbalski stručnjaci upozoravaju na njegovu povremenu nonšalanciju, vjerujemo kako je uzrok isključivo bio umor i postavka igre Rome.

Miralem Pjanić – 11260 m

Keita – 11000 m

Yaya Toure – 10889 m

Nainggolan – 10889 m

Fernandinho 10329 m

Džeko – 6119 km

Roma ide dalje sa puno samopouzdanja i u ovoj sezoni želi napraviti iskorak u Ligi Šampiona, ali i osvojiti talijansko prvenstvo, što objektivno mogu.

Manchester City nakon dva kola ima samo jedan bod na svom saldu i moraće učiniti veliki napor da sustignu vodeće Bayern i Romu. Za nas je najvažnije da je Edin Džeko i jučer izuzetno korektno odigrao, te da je njegovu iznenađujuće ranu izmjenu Etihad dočekao ovacijama podrške našem kapitenu.

Miralem Pjanić sigurno je glavni motor i mozak preporođene Rome, te smo sigurni kako će najskuplji igrač Rima uz podršku i saradnju u prvom redu sa Tottijem i trenerom Garcijom, ali i svim drugim saigračima, u ovoj sezoni napraviti veliki korak naprijed u svojoj karijeri.

Miralemove ključne golove očekujemo i u kvalifikacijama za Euro 2016, a zašto ne i na samom Evropskom prvenstvu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,