Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Još jedno veliko iznenađenje: Lyon izbacio Manchester City!

Preuzmite sliku

Još jedno iznenađenje dogodilo se večeras u završnici Lige prvaka.

Manchester City bio je veliki favorit, ne samo u večerašnjoj utakmici nego je nedavno po kladionicama preuzeo ulogu favorita za osvajanje Lige prvaka od Bayerna, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek. Atletico Madrid je neočekivano od Leipziga, zamalo PSG od Atalante, a večeras je City izbačen od Lyona, koji je slavio s 3:1.

Maxwel Cornet je iskoristio ukazanu priliku i sa ivice šesnaesterca gađao, “provukao” loptu pogodio za slavlje Lyona od 1:0. Do kraja prvog dijela City je dominirao, ali nije bilo promjene rezultata.

U nastavku očekivana dominacija Građana, ali Lyon se dobro branio. Napadi engleskog viceprvaka su bivali sve češći i konkretniji, da bi na kraju došlo do izjednačenja.

Sjajni De Bruyne je lijepo pogodio u 69. minuti nakon asistencije Sterlinga. Uslijedio je period kada se činilo da je City bliže pobjedi, imao je nekoliko šansi, a onda je uslijedio novi hladan tuš za igrače i navijače “građana”.

Samo što je ušao u igru, Moussa Dembele je zabio za polufinale protiv Bayerna igrati polufinale.

Do kraja susreta Lyon zabija za konačnih 3:1. Demble je odbijanac pospremio u mrežu i završio cijelu priču. (Tuzlanski.ba)

Golove sa susreta pogledajte OVDJE.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje