Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jorge Mendes: Kinezi za Ronalda nudili 300 miliona eura, ali je ponuda odbijena bez razmišljanja

Preuzmite sliku

Portugalski fudbalski menadžer Jorge Mendes izjavio je kako je za fudbalera Real Madrida Cristiana Ronalda iz Kine stigla ponuda od 300 miliona eura, te da je ta ponuda odbijena bez razmišljanja.

Mendes, koji je i menadžer portugalskog reprezentativca Ronalda, na konferenciji za novinare u Dubaiju potvrdio je da za Ronalda ponuđena astronomska cifra.

Kineski klub čije ime ne želim otkriti za Ronalda je ponudio plaćanje odštete u vrijednosti od 300 miliona eura. Ronaldu je također ponuđena i godišnja plata od 100 miliona eura, uključujući i premije“, rekao je Mendes.

No, kazao je kako je ova ponuda odbijena bez razmišljanja.

Nije sve u novcu. Real Madrid za Ronalda predstavlja život i u tom klubu je sretan. Tako da nije moguć njegov odlazak u Kinu“, rekao je Mendes.

Dodao je kako je Kina vrlo brzo ušla na fudbalsko tržiste, da može kupiti brojne igrače, no kako se Ronaldo ipak ne nalazi na toj listi.

Kineski klub Shanghai Shenhua jučer je u svoje redove doveo Argentinca Carlosa Teveza (32), a njemu će za dvije sezone u klubu biti isplaćeno 84 miliona dolara. Tevez je time postao i najplaćeni fudbaler svijeta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,