Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jedini poziv koji Zinedine Zidane ne odbija

Preuzmite sliku

Neymar Jr. – 222 miliona eura. Kylian Mbappe, 180 miliona eura. Tu PSG neće stati.

Kako pišu ugledni mediji u Španiji, ekipa PSG-a u narednoj sezoni (ili dvije) želi postati najbolja ekipa Evrope i svijeta, a novac im nije prepreka.

Na putu im stoji Real Madrid, ekipa koja treutno drži titulu koju PSG želi, a bogati vlasnici tima sa Parka Prinčeva u svojoj slagalici žele jedan bitan dio Los Blancosa.

Naime, oni su tokom ljeta (i nije isključeno da ponovo neće pokušati) ostvarili nekoliko kontakata sa prvim imenom Reala, Zinedineom Zidaneom, ali bezuspješno.

Navodno, Francuz ne želi trenirati (još uvijek) ekipu iz njegove domovine, ali je otkrio samo jedan tim zbog kojeg bi se odrekao Reala iz Madrida.

To je nacionalni tim Francuske. Na reprezentativnom nivou Zidane se ja Glaskim pijetlovima osvojio Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine, kao i Evropsko 2000.

Trikolori su jedina ekipa zbog koje bi Zidane napustio Santiago Bernabeu – ali je to, kako stvari sada stoje, daleka budućnost.

Izuzev remija sa slabašnim Luksemburgom, u Francuskom fudbalskom savezu zadovoljni su radom Didiera Deschampsa, koji ih je prošle godine odveo do finala Evropskog prvenstva, gdje su poraženi od Portugala, minimalnim rezultatom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,