Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jedan od miljenika navijača Slobode: “Klub je bolestan i treba da se liječi…”

Preuzmite sliku

Sloboda se nakon devet godina vraća u niži rang takmičenja nakon što su u posljednjem kolu Premijer lige BiH poraženi od Željezničara te na posljednjem mjestu završili sezonu.

Tuzlanski tim je tako na katastrofalan način okončao sezonu punu problema kako na terenu tako i van njega. Funkcioniranje kluba je postalo izuzetno teško, a problemi su se samo nagomilavali.

Bivši igrač Slobode i jedan od miljenika navijača Perica Ivetić oglasio se nakon ispadanja kluba i napisao kako je klub otjerao sve igrači koji su imali karakter.

“Poštovani vjerni simpatizeri Slobode, još prije 4 godine kad sam otišao iz kluba rekao sam za ove “ljude” da nikad ništa neće napraviti i da neće Slobodu podići na veći nivo i napraviti pomak u radu i funkcionisanju kluba… od silnih obećanja i svega ništa nije bilo… otjerali ste sve igrače koji su imali karakter (ostavili one s kojima možete kako ‘oćete) i ljude koji su mislili svojom glavom, a dovodili ste svoje poslušnike i miševe kojima ste mogli upravljati za šaku maraka… SAD ŽIVITE S TIM ovo je Vaš poraz, a ne Slobode jer klub će biti i postojati, a vi ste upisani kao gubitnici i luzeri tatini sinovi- nesposobnjakovići kojima ništa nije sveto i bitno sem ličnog interesa da napravite koju zgradu i da uđete u savez, dobijete neku funkciju i da zadovoljite svoj ego jer ste kompleksaši i levati…”

Također, naveo je kako je Sloboda klub koji je bolestan te da treba da se oslobodi svih omči i čvorova koji su svakodnevno prisutni oko kluba. Naveo je primjer ispadanja Olimpije i Veleža koji su se vratili jači i bolji nego prije.

“Riješiti se svih Vas koji volite Slobodu do zadnje marke i koju muzete godinama, ogadni ste i odvratni, u vašem gradu vas niko ne moze gledati očima, uništili ste omladinski pogon i sve što ste mogli, od Slobode napravili klub sa kojim se svi sprdaju i podsmijavaju u državi… klub je bolestan i bolesnik treba da se liječi i da se oslobodih svih omči i čvorova i lanaca i katanaca koje ima i koji svakodnevno vršljaju oko kluba i u klubu… Ponavljam ovo nije loše i ovo nije poraz ovo može biti dobro da svi Vi napokon shvatite da nije klub vasa pr***a i da mozete raditi šta ‘oćete… ispala je Olimpija pa se vratila jača i bolja ispao je Veležž pa se vratio jači i bolji tako ce i Sloboda daće bog ali sa boljim ljjudima poštenijim i ljudima koji imaju obraz čast manire i sposobnost da vode klub kao što je SLOBODA…” napisao je Ivetić.

On je dres tuzlanskog tima nosio u dva perioda. Prvo vrlo kratko od 2015. do 2016. godine, a onda kasnije od 2018. do 2020. godine. U karijeri je još nastupao za Sarajevo, Velež, Borac iz Banja Luke, Koper, Rudar Prijedor.

Svojom borbenošću dok je nosio dres Slobode postao je miljenik navijača.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje