Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jasmin Baković i naredne četiri godine generalni sekretar Nogometnog saveza BiH

Preuzmite sliku

Jasmin Baković obavljat će dužnost generalnog sekretara Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i naredne četiri godine, odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora NSBiH.

Baković je jednoglasno imenovan za generalnog sekretara NSBiH u narednom četverogodišnjem mandatu, uz priznanje za dosadašnji rad i zadatke za naredni period.

Na današnjoj sjednici usvojen je i Pravilnik o nagradama u kvalifikacijama za EP 2016., Kodeks o ponašanju članova reprezentativnih selekcija te Prijedlozi za zaključivanje marketinških i komercijalnih ugovora.

Izvršni odbor usvojio je polugodišnji finansijski izvještaj NSBiH, informacije o takmičenju BH Telecom Premijer lige u dosadašnjem dijelu prvenstva, Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o naknadama za službena lica, Odluku o raspodjeli sredstava iz UEFA fonda solidarnosti za razvoj omladinskog nogometa u klubovima BH Telecom Premijer lige, Izvještaj o godišnjem internom pregledu sistema licenciranja klubova.

Izvršni odbor pokreće disciplinsku prijavu protiv Amera Halepa, podnošenjem prijave Disciplinskoj komisiji NSBiH, a zbog kršenja Kodeksa ponašanja NSBiH.

Sjednici je prisustvovao i Direktor UEFA za odnose na nacionalnim asocijacijama Theodore Theodoridis, a u dijelu sjednice selektor “A” reprezentacije Safet Sušić i kapiten Edin Džeko, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,