Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Japan i pored apsolutne dominacije poražen od Kostarike

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Japana, i pored apsolutne dominacije, poražena je u nedjelju od Kostarike rezultatom 0:1 (0:0) u susretu grupe “E“ Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru, javlja Anadolu Agency (AA).

Na stadionu “Ahmad bin Ali“ u katarskom Al-Rayyanu odigran je susret drugog kola grupe “E“, a snage su odmjerile selekcije Japana i Kostarike.

Japan je ostavio nešto bolji dojam u prvom poluvremenu, bili su značajno borbeniji i ofanzivniji u napadu, međutim nakon 45 minut igre niti jedna od reprezentacija nije zabilježila šut u okvir gola. Stoga je i ishod prvog poluvremena bio 0:0.

Odličan početak Japanaca u drugom poluvremenu, u par minuta su u dva navrata zaprijetili golmanu Kostarike Keyloru Navasu. Apsolutna dominacija Japana u drugom poluvremenu, no nikako nisu uspjeli doći do ozbiljnije prilike da zaprijete Kostariki.

Onda je stigao “hladan tuš“. Nakon greške japanske odbrane u 81. minuti, Keyser Fuller je došao do lopte, šutirao lijevom nogom, a iako je golman Japana Shuici Gonda vrhovima prstiju dotakao loptu ona je završila u mreži. Utihnuli su navijači Japana na stadionu “Ahmad bin Ali“.

  • Japanci su pokušali do kraja susreta poravnati rezultat, međutim bez uspjeha. Kostarika je uspijela praktično iz ničega osvojiti tri boda, što potvrđuje i statistika ovog susreta. Japan je imao 13 šuteva, od čega tri u okvir gola, dok je Kostarika imala svega tri, od kojih je jedan išao u okvir i ispostavilo se na kraju bio pobjedonosni pogodak.

    Nakon prvog susreta drugog kola grupe “E“ Španija je prva na tabeli s tri boda, isto toliko imaju i drugi Japan i treća Kostarika, dok je Njemačka posljednja bez bodova.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,