Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić protiv Krupe neće moći računati na usluge Mehmedagića, Zilkića i Subića

Preuzmite sliku

Danas je na Stadionu Tušanj upriličena konferencija za medije FK Sloboda Tuzla povodom 9. kola Lige za prvaka BiH u kojem će fudbaleri Slobode igrati protiv FK Krupa u subotu, 20. maja sa početkom u 17 sati.

Prisutnim novinarima obratio se Vlado Jagodić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla koji je najavio da će Sloboda ići na pobjedu jer bi sa tri boda osigurali četvrto mjesto.

  • -Ova utakmica ima veliku važnost, a mi smo došli u takav psihološki momenat kada trener mora naći zajedničku sa igračima i ne dozvoliti da se opuste. Moji igrači svjesni su poruke da Sloboda ide svojim putem i korača ka svom cilju i imamo obavezu prema navijačima da u posljednjoj domaćoj utakmici ove sezone napravimo rezultat koji će nas zadržati na četvrtom mjestu. Nama i neriješen rezultat donosi četvro mjesto, ali on nama ne odgovara jer u posljednjem kolu znamo s kim mi igramo, a s kim oni. Vjerujem da će Sarajevo i poslije gradskog derbija sutra vjerovatno ostati na trećoj poziciji i samim tim njihovo gostovanje u Krupi ne može donijeti nešto drugo. Zbog svega ovoga sutra tražim pobjedu protiv Krupe, kazao je novinarima Vlado Jagodić.

    Jagodić je istakao da Krupa u Tuzlu dolazi rasterećena i da se radi o podmlađenoj ekipi koja želi da prvenstvo završi pobjedom.

    -Mene lično boli poraz od 3:0 u Krupi, ali vrlo dobro znate da je moj prethodnik Musemić doživio identičan rezultat. Pobjeda protiv Krupe ovdje u Tuzli rezultatom 2-1 bila je dobra utakmica i ja očekujem takvu utakmicu sutra na Tušnju. Krupa dolazi rasterećena, a to je ekipa koju si svi proglasili hitom prvenstva i sa mladim igračima rade odlične stvari. Njihovog trenera poznajem jako dobro i vjerujem da on želi prvenstvo završiti isto kao što ja želim, a to je trijumfalno, kaže trener Jagodić.

    Novinarima se obratio fudbaler Slobode, Vladimir Grahovac koji je rekao da ekipa koja dolazi u Tuzlu jaka i mlada ekipa koju treba respektovati.

  • -Prije svega Krupa je pokazala da je kvalitetna i mlada ekipa koja se može nositi sa većinom kluboba u BH Telecom Permijer ligi. Međuti, ja bih ulogu favorita sutra dodijelio Slobodi jer prije svega igramo na domaćem terenu. Krupa nas je pobijedila dva puta gostima, ali sutra moramo imati veći motiv za pobjedu čime bi ovjerili četvru poziciju što je naš i cilj ove sezone, kazao je Vladimir Grahovac.

    Inače, Sloboda u nadolazećem susretu neće moći računati na usluge Mehmedagića, Zilkića i Subića.

    Utakmica 9. kola Lige za prvaka BiH između Slobode i Krupe igra se u subotu, 20. maja sa početkom u 17 sati, a Uprava kluba omogućila je besplatan ulaz. Također, omogućen je TV prijenos u realizaciji Arene Sport. (fksloboda.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje