Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić: Protiv GOŠK-a me zanima samo pozitivan rezultat, nemam ništa protiv gradskog derbija u KUP-u

Preuzmite sliku

Nakon reprezentativne pauze na terene širom Bosne i Hercegovine vraća se Premijer liga BiH, a FK Sloboda sutra od 19:30 sati na Tušnju dočekuje GOŠK u okviru 7. kola BH Telecom Premijer lige.

Ekipa GOŠK trenutno se nalazi na osmom mjestu sa šest osvojenih bodova, dok je Sloboda 10. sa jednim bodom manje. Okupljenim medijima su se na današnjoj konferenciji obratili šef stručnog štaba Vlado Jagodić i Miloš Kalezić.

,,Reprezentativna pauza nam je svima dobrodošla. Bio sam u kontaktu i sa drugim kolegama i svi jednoglasno kažu da je pauza bila potrebna za doradu priprema nakon prijelaznog roka. Nismo išli nigdje van Tuzle, igrali smo turnir u Mramoru koji nam je mnogo značio u smislu da sam pronašao grupu od 15 igrača koji će iznijeti teret čitave polusezone”, rekao je na početku obraćanja medijima Vlado Jagodić.

Utakmica protiv GOŠK-a je treća utakmica na Tušnju ove sezone, a ekipa Slobode je do sada upisala dva poraza kod kuće.

,,Protiv GOŠK-a ne tražim igru, tražim samo rezultat. Želim efikasniju igru, želim žar i borbu na terenu, želim da osvojimo tri bitna boda. Drago mi je jer je Krpić proglašen za najboljeg igrača u turniru u Mramoru, ali želim da se i Husić i Tandir maksimalno angažuju. GOŠK je specifična ekipa, na četiri poluvremena su imali neriješen rezultat, igraju sa tri štopera i dva izuzetno kvalitetna krila, te nisu nimalo naivna ekipa prema naprijed. Lijek za GOŠK je brz gol u prvom poluvremenu, te postavljanje ritma koji nama odgovara”, dodao je Jagodić.

,,Termin u kojem igramo je poziv navijačima da napune Tušanj, te da pokrenemo jedan pozitivan niz Slobode u narednim susretima. U kupu ne bih imao niša protiv da igramo gradski derbi protiv Sloge”, završio je Jagodić.

Strijelac prvog gola na Bilinom Polju u Zenici protiv Čelika, Miloš Kalezić je medijima rekao kako bi pobjedom sutra, Sloboda se vratila na pobjednički kolosjek i težila ka samom vrhu tabele.

,,Nismo u zavidnoj situaciji, ali možemo da se izvučemo iz toga dobrom igrom i dobrim zalaganjem. Nama je mjesto među prve četiri ekipe u ligi, te nam je potrebna serija dobrih rezultata. Niko drugi nam ne može pomoći osim nas samih i naše publike”, rekao je Kalezić medijima.

Za susret sa GOŠK-om zbog poziva u U19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine u konkurenciji neće biti Smajića i Beganovića, dok problema sa povredom ima Mehmedagić, za kojeg još uvijek nije sigurno da li će nastupiti u sutrašnjoj utakmici. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje