Četvrtak, 30. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić pozvao: Navijači napunite Tušanj i pružite podršku da uzmemo nova tri boda

Preuzmite sliku

Unatoč problemima zbog kažnjenih i povrijeđenih igrača, nogometaši Slobode uspostavili su ritam uspješnih rezultata. Nakon remija u Krupi, došla je pobjeda u Vitezu, tako da će nedjeljni duel sa Zrinjskim pokazati što Tuzlaci zaista mogu.

Trener Vlado Jagodić ni ovoga puta nema sve igrače na raspolaganju. Sulejman Krpić će u nedjelju ‘odraditi’ treću utakmicu neigranja, Anel Husić je još na ljekarskoj poštedi.

,,Od Viteza do danas još s ekipom nije trenirao Zvjezdan Đorđilović, zbog bolova u leđima. Sigurno će biti promjena u ekipi. Ne samo zbog ovih problema, nego zato što nisam zadovoljan igrom na dvije – tri pozicije u ekipi”,  izjavio je trener Jagodić.

Aleksandar Lazevski je dobio dozvolu da ode kući, zbog smrti djeda, ali se mora vratiti u Tuzlu do subote. Ovaj igrač prije dva mjeseca ostao je i bez drugog djeda, tako da je za njega ovaj period bio veoma stresan.

Što se utakmice sa Zrinjskim tiče, Jagodić očekuje povoljan rezultat.

,,Dolazi nam dvostruki prvak BiH i time je sve rečeno. Loš dan imali su jedino u Bijeljini i sigurno je da će biti teško. Međutim, nakon četiri boda koja smo donijeli s dva gostovanja, bilo bi neozbiljno da ih ne ovjerimo pobjedom na domaćem terenu”, kaže trener Slobode.

Podsjeća da je njegova ekipa zadnje dvije utakmice sa „plemićima“ na Tušnju odigrala neriješeno. Prethodne tri završene su pobjedom „crveno-crnih“, tako da igrači Blaža Sliškovića prilično dugo „poste“ kada su gostovanja u Tuzli u pitanju. Zrinjski je posljednjih put na Tušnju pobijedio 2. aprila 2011. godine (1:0).

,,Ne može za moje igrače biti veći mamac od prvaka države. Motivacije ne nedostaje, a jedino želim da naši navijači napune Tušanj i pruže nam podršku kako bismo došli do vrijedna tri boda”, zaključio je Jagodić.

Utakmica Sloboda – Zrinjski igra se u nedjelju od 20 sati. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje