Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić: Poštujemo Čelik ali želimo pobjedu i tri boda

Preuzmite sliku

Fudbalere Slobode u narednom 17. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine očekuje susret protiv Čelika na stadionu Bilino polje u Zenici.

Tim povodom danas je na stadionu Tušanj upriličena press konferencija na kojoj su predstavnicima medija obratili se trener Vlado Jagodić i fudbaler Vladimir Grahovac.

“Ipak je ovo derbi bez obzira na stanje na tabeli i trenutnu situaciju u Čeliku. Očekujem jednu neizvijesnu i tvrdu utakmicu, ima više razloga zašto tako mislim. Opterećenje koje Čelik ima u ovom trenutku je mala prednost za nas da budemo malo više rasterećeni u toj utakmici. Nama nedostaju četiri standardna igrača, trojica zbog žutih kartona i jedan zbog povrede ali moj je uvijek stav da koga nema bez njega se i može i mora. Sutra će možda neki da debituju i očekujem da daju svoj maksimum. Svi znamo da pobjeda u Zenici može Slobodi da donese zacrtani cilj a to je plasman među šest ekipa. Vjerujem da smo se kvalitetno pripremili za tu utakmicu, igramo na dobrom i kvalitetnom terenu što mojim igračima treba da bude dodatni podstrek” – kazao je Vlado Jagodić i dodao:

“Idemo ofanzivno, idemo se nadigravati. Neću kazati da je sve osim poraza dobar rezultat jer nerješen ishod ne donosi neki veliki pomak na tabeli. Bit ću potpuno otvoren i kazati da idemo na pobjedu i tri boda” – kaže Jagodić.

Jagodić u meču sa Čelikom ne može da računa na Veselinovića, Stjepanovića, Subića i Hasanovića. Svoje mjesto na spisku od 18 fudbalera našla su i dva juniora a to su  Uroš Đukić i Adis Smajić.

Ekipa Slobode odmah nakon press konferencije otputovala je prema Vitezu gdje će danas obaviti trening nakon kojeg će Jagodić i definitivno znati početni za sutrašnju utakmicu.

Nekadašnji igrač Čelika Vladimir Grahovac je kazao kako se uvijek raduje utakmici na Bilinom polju.

Mnoge me stvari vežu za Zenicu. Kada je u Čelik u pitanju znam da tu ima dobrih igrača i njihova pozicija na tabeli ne smije nas zavarati. Pobijediti Čelik u Zenici nikada nije bilo lako, međutim smatram da smo u ovom trenutku kvalitetnija ekipa, fizički smo spremniji i imamo veći motiv za pobjedu. Atmosfera u ekipi je dobra jer znamo da sa pobjedom možemo ostvariti cilj a to je plasman među prvih šest ekipa” – kazao je Grahovac.

Utakmica između Čelika i Slobode igra se u subotu 26. novembra od 13:00 sati na stadionu Bilino polje. Glavni sudija na susretu bit će Irfan Peljto iz Sarajeva. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje