Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić: Pokušat uz određena iznenađenja ostvariti što bolji rezultat protiv Širokog (VIDEO)

Preuzmite sliku

Press konferenciju danas je upriličio FK Sloboda u susret prvoj utakmici u okviru nove sezone BH Telecom Premijer Lige BiH.

“Igrački smo bolji nego što smo bili. U određenim segmentima smo napravili pomak, a to se prije svega odnosi na to da smo na pripremama primali mnogo manje golova nego što je to bilo prošle sezone”, objašnjava Jagodić i nastavlja: “Široki je onakav kakav je završio prošlo prvenstvo uz nekoliko noviteta. Nema tu mnogo nepoznanica. Oni se okreću prvenstvu, a mi ćemo pokušati uz određena iznenađenja za kolegu Sablića ostvariti što bolji rezultat. Igru pravimo u odnosu na igrače koje imamo. Ono što je sigurno je da ćemo ići da se nadigravamo, odigrati otvoreno i pokušati iskoristiti blagi nokdaun Širokog”.

Jagodić je za Širokobriježane pripremio dvije taktičke varijante, a pred sami meč će se odlučiti sa kojom formacijom se suprotstaviti domaćem sastavu. P

rotivnika je, kako kaže, odlično prostudirao: “Imaju jaku, granitnu, čvrstu odbranu sa trojicom igrača u liniji. Imaju dobre bočne igrače i svježu vezu sa novajlijama Begonjom i Josipom Ćorićem. Dominantni su u prekidu igre, a u napadau igraju sa trojicom ofanzivaca koji se često rotiraju tražeći prostor da zaprijete protivničkim ekipama. Ipak, ne idemo dole da se prilagođavamo njima. Vi dobro znate da Sloboda u ligi nikada nije pobijedila na Pecari. Zašto ne bismo mi bili ta generacija koja će to promijeniti”, zaključuje Jagodić.

Utakmica Široki Brijeg – Sloboda igra se u nedjelju 23. jula na stadionu Pecara sa početkom od 21 sat. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje