Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić: Nakon Zrinjskog ne vjerujem da ću ikada više početi utakmicu sa istim sastavom kao danas (VIDEO)

Preuzmite sliku

U derbiju 16. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Zrinjskog publika na Tušnju imala je priliku vidjeti čak šest pogodaka, po tri na obje strana za konačan rezultat od 3:3.

Više razloga za zadovoljstvo na kraju su svakako imali domaći fudbaleri i trener Vlado Jagodić jer su do 54. minute susreta gosti iz Mostara vodili sa 3:0.

Prvo poluvrijeme bilo je katastrofalno bilo je mnogo propusta. Ideja je bila da mi povedemo na vrijeme a nikako da nam ondi daju dva brza gola. Ja i kad gubim 5:0 vjerujem u svoju ekipu da može do preokreta. Na poluvremenu iz taktičkih i zdravstvenih razloga napravili smo dvije izmjene i u nastavku bili fenomenalni. Nije mala stvar protiv najbolje ekipe u ligi vratiti se u igru kod rezultata 0:3. Igračima čestitam u svakom slučaju kao i navijačima koji su ih podržali u ključnom trenutku. Zrinjskom želim ono što će se i dogoditi, to je osvajanje titule” – kazao je Vlado Jagodić nakon utakmice.

Jakodoć je također kazao kako sumnja da će ikada više početi utakmicu sa istim sastavom kakv je bio danas.

Trener Plemića Vinko Martinović je kazao kako je njegova ekipa dosta dobro odigrala sve do trenutka kada je Sloboda smanjila rezultat na 1:3.

Nakon gola Slobode jednostavno moram dobro da analiziram šta se dogodilo s ekipom jer se dogodio jedan neshvatljiv pad iako smo znali da prekide moramo dobro braniti a nismo to uradili. Na kraju smo uspjeli da sačuvamo 3:3, jer kad tako krene utakmice se često izgube” zaključio je trener Zrinjskog. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje