Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić: Krpić nakon smrti oca želi da igra, pravi je profesionalac svaka mu čast, ovim je pokazao koliko mu znači grb Slobode (VIDEO)

Preuzmite sliku

Povodom utakmice 15. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine u okviru kojeg Sloboda gostuje na Grbavici kod ekipe Željezničara danas je na stadionu Tušanj održana press konferencija na kojoj su novinarima se obratili šef stručnog štaba Vlado Jagodić i fudbaler Ibrahim Škahić.

Nakon osvojenog boda u Vitezu tim Vlade Jagodića očekuje još jedno teško gostovanje u derbiju 15. kola gdje će Sloboda odmjeriti snage sa Željezničarom na Grbavici u subotu 5. novembra od 16:00 sati.

Zanimljivo da su i trener Željezničara Slavko Petrović baš kao i šef struke Slobode Vlado Jagodić otkako su došli na kormila Željezničara odnosno Slobode upisali po jedan poraz i to od istog protivnika, Širokog Brijega. Sloboda je poražena u revanš meču Kup-a rezultatom 2:0 dok su plavi s Grbavice igubili u posljednjem prvenstvenom susretu sa minimalnih 1:0.

“Utakmica Želje i Slobode uvijek ima epitet derbija očekujem jednu neizvijesnu utakmicu na kojoj su moguća sva tri ishoda. Igračima sam otvoreno kazao da je ovo najlakša utakmica za nas jer smatram da Sloboda tu nema šta da izgubi a može mnogo da dobije. Sigurno veće psihološke opterećenje je na igračima Željezničara i kod njihovog trenera. Imam pravo da bude optimista  jer nam se popravio i odabir igrača, u tim se vraćaju Subić, Stjepanović i Ordagić. Moje pravilo je da uvijek igraju najspremniji i najzdraviji jedino će izostati Grahovac zbog tri žuta kartona” – kazo je Vlado Jagodić uz zamjerku da nije fer i sportski da Željezničar dan prije utakmice objavljuje neka imena igrača Slobode koji će navodno Tušanj zamijeniti Grbavicom.

Najboljeg strijelca BH Telecom Premijer lige BiH sa osam postignutih golova Sulejmana Krpića pred utakmicu sa Željezničarom zadesila je smrt oca kojem je jučer u Orašju bila dženaza. Međutim on je odlučio staviti se na raspolaganje treneru Jagodiću.

  • Jučer smo bili u Orašju na dženazi oca našeg Sulejmana Krpića i kazali mu da je na njemu da odluči želi li da igra utakmicu protiv Željezničara on je rekao da se računa na njega. Ja mu stvarno čestitam na tome, pokazao je veliki profesionalizam i dao primjer svima kakav odnos prema grbu Slobode treba da ima jedan igrač” – rekao je Jagodić.

    Svoja očekivanja pred meč sa Željezničarom na press konferenciji iznio je i fudbaler Ibrahim Škahić.

    “Prije svega želim uputiti saušešće našem saigraču i prijatelju Sulejmanu Krpiću. Što se tiče utakmice sa Željezničarom sigurno da imamo dosta iskustva s njima. Nekoliko puta smo ih nadigrali u svim segmentima. Ne možemo sa sigurnošći kazati da idemo pobijediti ali dobra je atmosfera u ekipi i imamo pravo da budemo optimisti. Vjerujem da će to biti susret sa dosta taktičkog nadmudrivanja” – smatra Ibrahim Škahić.

    Kako saznajemo fudbaleri Slobode će na Grbavici imati i podršku oko 150 najvatrenijih navijača. Utakmica je na rasporedu u subotu 5. novembra od 16:00 sati uz direktan TV prenos na Arena Sport. Pravdu na susretu dijelit će Ognjen Valjić iz Banja Luke. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje