Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jagodić: Bilo bi šteta da ne izborimo Evropu, sutra je vjerovatno ključna utakmica

Preuzmite sliku

Povodom utakmice V kola Lige za prvaka BH Telecom Premijer lige u kojoj će se sastati FK Sloboda Tuzla i HŠK Zrinjski Mostar danas je na Stadionu Tušanj održana press konferencija na kojoj su prisutnim novinarima obratili se Vlado Jagodić, šef stručnog štaba i fudbaler Aleksandar Subić.

“Priprema pred ovu utakmicu bila je teška zbog novonastalih vremenskih uslova. Još uvijek smo pod utiskom poraza od Krupe, međutim ima još utakmica do kraja, a mi potajno priželjkujemo izlazak u Evropu što bi obzirom na sve okolnosti značilo kao da smo osvojili jedan od trofeja. Utakmicom protiv Zrinjskog mnogo možemo da dobijemo, u pitanju je utakmica dva najefikasnija kluba s tim što naš protivnik ima dosta manje primljenih golova. U goste nam dolazi tim koji ima samo jedan poraz na gostujućem terenu, dok zadnja četiri kola nisu primili pogodak. Međutim, Zrinjski ima dva poraza na svom terenu i još uvijek su lideri, ranjivi su i nisu nepobjedivi dobro se poznajemo. Moja ekipa pravi dosta individualnih grešaka što me zabrinjava kao i teren koji neće biti idealan. Mi smo u ovoj utakmici domaćini i neću da kažem kako je Zrinjski favorit, ako greške svedemo na minimum imamo pravo nadati se pozitivnom rezultatu”- kazao je Vlado Jagodić.

Prema riječima Jagodića sutrašnja utakmica protiv Zrinjskog je najvažnija za Slobodu u okviru doigravanja u Ligi za prvaka i borbi za četvrtu poziciju.

Zdravstveni bilten nije najpovoljniji za Jagodića jer izostaju povrijeđeni Jahić i Merzić, također upitan je Asim Zec, dok su roviti Kalezić i Tandir, a Ordagić je sa ekipom radio samo posljednja dva dana. Efednić neće također biti u kombinaciji zbog žutih kartona.

Fudbaler Aleksandar Subić je kazao kako će veoma bitna utakmica za Slobodu biti odigrana po teškim uslovima.

“Sigurno da je Zrinjski izuzetno kvalitetna ekipa ali uz pomoć publike i maksimalnu motivaciju vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata. Teren će sigurno biti težak za igru ali to ne smije da bude opravdanje ukoliko ne ostvarimo dobar rezultat.” – kazao je Subić.

Utakmica između Slobode i Zrinjskog igra se na stadionu Tušanj u subotu od 17:00 sati. Glavni sudija na utakmici je Edin Jakupović iz Bihaća.

Spomenimo i to da su uposlenici JU “Gradski stadion Tušanj” – Tuzla od jutros su uložili maksimalne napore kako bi teren očistili od snijega i pripremila ga za sutrašnji meč.(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje