Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iz ugla statistike: Šta je uradio Zlatan Nalić u 33 utakmice na klupi Slobode

Preuzmite sliku

Zlatan Nalić nije više trener FK Sloboda, potvrđeno je to danas na službenoj stranici kluba.

Sa trenerom Nalićem nije produžena saradnja, a glavni razlog tome trebao bi biti neslaganje oko klupskih ciljeva za narednu sezonu, jer je ovaj trener nedavno izjavio kako želi osvajati trofeje u bh. fudbalu, a ne biti samo na čelu tima koji će igrati prosječno.

Iz Uprave FK Sloboda očigledno nisu bili tog mišljenja, što je bilo i za očekivati nakon što je mnogo novca potrošeno na dobijanje licence potrebne za igranje u Premijer ligu BiH naredne sezone.

Što se tiče trenerskog učinka, Zlatan Nalić je Slobodu vodio u 33 utakmice, od toga 31 utakmica bila je u Premijer ligi BiH, dok su dvije bile u okviru Kup takmičenja.

Zlatan Nalić je na klupi Tuzlaka ostvario ukupno 11 pobjeda (10 u Premijer ligi BiH i jednu u Kupu), 14 poraza u Premijer ligi BiH te osam neriješenih rezultata (7 u Premijer ligi BiH i jedan u Kupu BiH).

Sa ekipom koju on nije primarno selektovao zauzeo je na kraju osmo mjesto sa 38 bodova te izborio opstanak u ligi, iako je statistički to bio najlošiji plasman Slobode od povratka u Premijer ligu BiH, a drugi najlošiji ako ne računamo ispadanje Slobode u niži rang 2013. godine. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,