Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iz Torina odvoze Ronaldove luksuzne automobile

Preuzmite sliku

Cristiano Ronaldo (36) je nakon tri godine u Juventusu blizu odlaska iz talijanskog velikana.

O tome se posljednjih dana sve češće piše i govori iz pouzdanih izvora, a iz Italije dolazi vijest koja ide u prilog toj tezi.

Naime, sinoć je u Torinu snimljeno kako se u posebne šlepere tovare skupocjeni automobili legendarnog nogometaša, nakon čega su otišli u nepoznatom pravcu.

Ronaldo je poznati kolekcionar luksuznih auta, a svoju kolekciju je doveo iz Madrida u Torino kada je u ljeto 2018. Real zamijenio Juventusom uz odštetu od 120 miliona eura.

Posjeduje dva Bugattija, McLaren Sennu, Ferrari F12 TDF, Mercedes klase G Brabus, a prošle sedmice je kupio Ferrari Monza SP2 za 1.6 miliona eura. Njegovi automobili vrijede oko 7.5 miliona eura.

Do sada je za Juventus odigrao 132 utakmice i postigao 101 gol, posljednji za pobjedu nad Interom (3:2) za vikend, kojom Juventus kolo prije kraja zadržava šansu za plasmanom u Ligu prvaka.

Međutim, Juventus je ove sezone, nakon devet uzastopnih naslova, izgubio Scudetto. Predao ga je Interu. Osim toga, rano je ispao iz Lige prvaka, u koju mu sada visi plasman.

Zbog svega toga očekuje se odlazak trenera Pirla te obnova ekipe, u sklopu koje bi otišao veteran i najskuplji igrač, kojeg Juventus plaća 30 miliona eura po sezoni. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje