Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Iz Slobode poručili: Sve osim pobjede protiv Veleža je neuspjeh

Preuzmite sliku

Nakon teškog gostujućeg poraza od Sarajeva 3:0, fudbaleri Slobode tokom ove sedmice spremali su se za duel protiv starog rivala Veleža, povratnika u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Iz tabora tuzlanskog tima ističu kako su analizirali narednog protivnika i smatraju da je utakmica sa Mostarcima izuzetno važna.

– Velež je loše startao rezultatski, međutim analizirajući njihove tri utakmice, oni su u svakoj imali po 3-4 stopostotne šanse, tako da nije to mjerilo njihovih igara. Moramo na sve načine pokušati osvojiti tri boda, to je naša želja i jedino što nas zadovoljava u ovom trenutku – istakao je šef struke Slobode, Mile Lazarević, osvrnuvši se na to da je mostarski tim posljednji na tabeli bez bodova.

Kako je dodao Lazarević, male šanse za nastup zbog povreda imaju Amer Bekić i Edis Smajić. Timu se priključio novi defanzivac Emir Jusić, koji će sigurno u zadnjem redu Slobode pojačati konkurenciju.

– Dolazak Jusića je velika stvar jer je on veoma iskusan igrač. U Premijer ligi Bosne i Hercegovine ima već preko 200 nastupa i vidjećemo da li će u potpunosti biti spreman da konkuriše za početnih 11 protiv Veleža – kazao je Lazarević.

Mladi Saša Maksimović izjednačujućim golom protiv Širokog Brijega u posljednjoj minuti pokupio je simpatije tuzlanske publike. I njegovo razmišljanje pred utakmicu sa Veležom je optimistično.

– Velež je veoma kvalitetan protivnik i trenutno stanje na tabeli ne održava njihovu stvarnu snagu. Mi kod kuće svaku utakmicu idemo na pobjedu i sve osim toga za nas bi bio neuspjeh. Želja nam je da pružimo bolju partiju nego u prethodnim utakmicama. Ako budemo pravi rezultat neće izostati – prokomentarisao je Maksimović.

Utakmica 4. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Veleža igra se na Gradskom stadionu Tušanj, u subotu, 10. avgusta 2019. godine sa početkom u 21 sat. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,