Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ivaylo Petev: Igrači imaju odličnu emociju i ponašanje na terenu, sutra će svi dobiti šansu

Preuzmite sliku

Uoči utakmice protiv Kostarike koja se igra u subotu od 18,00 sati na Bilinom Polju, medijima se obratio selektor Ivajlo Petev u društvu golmana Ibrahima Šehića.

Da li će igrati koji konkurišu za Francusku, igrati protiv Kostarike? Hoće li biti puno promjena u odnosu na Finsku?

“Sutra protiv Kostarike igramo prijateljsku utakmicu i priliku će dobiti svi pozvani igrači. Bitno mi je da ih upoznam tokom igre, kako reaguju na različite momente na utakmici. Želim upoznati njihovu kvalitetu i reakciju tokom utakmice i da li zaslužuju mjesto u reprezentaciji BiH”

  • Čime ste zadovoljni, a čime niste sa utakmice u Helsinkiju?

    “Zadovoljan sam pristupom našim igrača i njihovim ponašanjem na terenu. Grešaka ima i jedino ne griješi onaj koji ne igra. Mislim da smo imali dobru emociju na terenu, svi smo išli na pobjedu, bilo je puno dobrih momenata i imamo temelj koji moramo graditi dalje. Nisam zadovoljan sa naivnim golovima, kao što sam već rekao poslije utakmice.”

    Da li možemo očekivati nove ideje u taktici, formaciji? Igrati više sa krilnim napadačima?

    “Mi nismo igrali defanzivno, bili smo bolji u svemu po statistici. Što se tiče formacije, to nije jednostavno promijeniti i ko razumije ovaj posao shvatiće me. Sve je moguće, ali ako mijenjamo za to nam treba vremena da to duže uvježbavamo.”

    Bolje ste upoznali igrače, u čemu je najveća snaga BiH?

    “Već sam rekao da vjerujem da je naša najveća snaga i tu smo dali jedan impuls i moramo raditi i napredovati dalje. Raduje me da su igrači ispunili puno zahtjeva koje smo stavili pred njih i svaka im čast na tome. Radićemo uvijek da sutra budemo bolje.”

    Osjeća te li pritisak da morate pobijediti, jer nemamo pobjedu već 500 dana?

    “Pritisaka uvijek ima. Ja ne dijelim utakmice. Koliko mi je bila bitna Finska, toliko mi je bitna i Kostarika. Idemo ući sa svim snagama u utakmicu da pobijedimo. Siguran sam da će momci to ispoštovati i da će svi na terenu dati najbolje od sebe”

    Kako popraviti igru u odbrani?

    “Moramo kao ekipa poboljšati našu igru u odbrani. Ne možemo samo kriviti odbrambene igrače, nego svi moramo raditi na tome kao jedan i siguran sam da ćemo raditi da bude bolje”.

    Dva remija u prvom kolu, da li će grupa biti neizvjesna?

    “Nemamo šta pričati o Svjetskim prvacima. Naša grupa je jaka, biće teška borba i mislim da do zadnjeg kola ništa neće biti riješeno.”

    Kako ste zadovoljni reakcijom ekipe nakon utakmice protiv Finske?

    “Zadovoljan sam, a najvažnije je da nemamo povreda. Fokusirani smo na utakmicu protiv Kostarike”

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje