Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ivan Perišić nakon sedam godina zvanično napustio Inter i otišao u Englesku

Preuzmite sliku

Hrvatski fudbaler Ivan Perišić i zvanično je napustio Inter i karijeru će nastaviti u ekipi Tottenhama, a koja ga je danas predstavila kao novog igrača.

Trener Pijetlova Antonio Conte naveo je Perišića kao prioritet u ovom prijelaznom roku, a koliko ga klub poštuje i koliko mu želi izaći u susret, najbolji je pokazatelj da su mu odmah “završili” glavnog igrača s kojim će pojačati lijevu stranu.

Perišić je potpisao dvogodišnji ugovor s Tottenhamom, a iz Intera su ranije istakli da razumiju njegovu želju da se oproba u engleskom Premiershipu te su mu se zahvalili na svemu što je uradio za njihov klub. Perišića godinama žele brojni klubovi iz Engleske, a i on sam je govorio da mu je želja zaigrati u “najboljoj ligi svijeta”.

Sada već bivši Džekin saigrač je tako nakon sedam godina kao slobodan igrač napustio Inter s kojim je osvojio jednu titulu, Kup i Superkup Italije.

Za Inter je 33-godišnji Perišić ukupno odigrao 254 utakmice u kojima je upisao 55 pogodaka i 49 asistencija.Perišić je karijeru počeo u francuskom Sochauxu za koji je igrao od 2007. do 2009. godine, nakon čega je igrao za Club Brugge, Borussiju Dortmund, Wolfsburg, Bayern i u konačnici Inter.

Za reprezentaciju Hrvatske je debitovao 2011. godine i s Vatrenim je postao viceprvak svijeta 2018. godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje