Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Italijanski mediji: Senad Lulić razmišlja o odlasku u penziju

Preuzmite sliku

Italijanski mediji izvještavaju da Senad Lulić, bivši fudbalski reprezentativac BiH i kapiten rimskog Lazija, razmišlja o odlasku u penziju na kraju sezone zbog sve češćih problema s povredama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iskusni 34-godišnji bočni fudbaler je u Laziju od 2011. godine, a ove sezone je predvodio tim u 27 takmičarsih utakmica, upisavši jedan gol i dvije asistencije. Međutim, bh. fudbaler je imao operaciju zgloba početkom februara, a rimski mediji bliski Laziju sugerišu da nije uspio zaliječiti povredu, kao što su doktori očekivali.

Navodi se da stoga Lulić ozbiljno razmatra mogućnost da objesi kopačke o klin na kraju ove sezone, koja će se uskoro nastaviti. Također, napominje se da Lulić želi ostati u fudbalu i to kao trener te da je već dobio B licencu Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Lulić je u dresu Lazija ukupno odigrao 351 takmičarsku utakmicu postigavši 34 gola. Sa rimskim klubom je po dva puta osvojio pehar Kupa i Superkupa Italije. Tokom karijere igrao je još za Chur 97, Bellinzonu, Grasshopper i Young Boys. U dresu reprezentacije BiH upisao je 57 nastupa uz četiri pogotka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,