Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Italijanski mediji: Džeko želi preći u Inter, s Romom ima džentlmenski dogovor

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko dogovorio je uslove dvogodišnje saradnje s Interom, prenijelo je nekoliko italijanskih medija. Dijamant navodno ima džentlmenski dogovor s Romom koja je spremna da ga oslobodi u slučaju prave ponude.

Inter je u potrazi za novim napadačem nakon što su odlučili prodati Romelua Lukakua Chelseaju, a čini se da je Džeko velika želja trenera Simonea Inzaghija.Kako piše La Repubblica, Džeko je već izrazio želju da pređe u Inter i to je rekao čelnicima Rome. Također, indikativno je da sinoć nije igrao u prijateljskom meču protiv Betisa u kojem je svih 90 minuta proveo na klupi.

U razgovoru s generalnim direktorom Tiagom Pintom, Edin je istakao da ima ponudu Intera koji mu nudi dvogodišnji ugovor vrijedan 4,5 miliona eura uz bonuse, a privlači ga i mogućnost igranja u Ligi prvaka.

Istovremeno, Tuttomercato, pozivajući se na Corriere dello Sport, navodi da je Roma spremna osloboditi Džeku uz relativno nisku odštetu od 1,8 miliona eura, a u pozadini priče je obećanje koje je Dijamant dobio još zimus od čelnika kluba da može napustiti klub ukoliko dobije zadovoljavajuću ponudu.

O Džekinom transferu u Inter piše i italijanski novinar Nicolò Schira, koji je na Twitteru objavio da je Dijamantov agent već dogovorio sve detalje ugovora s italijanskim prvakom i da se čeka samo pristanak Rome.

Kapiten naše reprezentacije ima važeći ugovor s Romom do ljeta naredne godine, a ranije su mediji s Apenina pisali da klub iz Rima ne bi imao ništa protiv da oslobodi Džeku i tako uštedi 7,5 miliona eura koliko iznosi njegova plata.
U slučaju Džekinog odlaska, Roma bi morala hitno reagovati na transfer tržištu. Kao zamjene spominju se Andrea Belotti i Mauro Icardi, ali čini se da tek počinje nova saga oko transfera Edina Džeke u Inter koja je bila aktuelna i na ljeto 2019., te u januaru prošle godine. (Klix.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,