Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Italijanska Gazzetta dello Sport: Edin Džeko pravi transfer karijere

Preuzmite sliku

Bh. napadač Edin Džeko (33) sve se više povezuje sa odlaskom iz Rome.

Gotovo je sigurno da 33-godišnji bh. napadač u narednoj sezoni neće nositi dres rimskog kluba, a za njegove usluge vlada zaista ogroman interes.

Najbliži je Džeko bio prelasku u Inter. Tamo su ga mnogi vidjeli kao zamjenu za odlazećeg Maura Icardija, ali kako tvrdi Gazzetta dello Sport u svoj jutrošnjem izdanju, Džeko bi mogao napraviti još veći transfer.

Navodno, u igri za potpis bh. napadača uključio se i prvak francuske PSG. Parižani su žele riješiti Edinsona Cavanija, spremni su ga ponuditi Romi u zamjenu za Edina Džeku.

Cavani nije u planovima njemačkog trenera Thomasa Tuchela za narednu sezonu. On će biti jedan od onih koji će napustiti klub, a Nijemac ozbiljno razmatra opciju dovođenja Džeke kao njegove zamjene.

Od svih ponuda koje stižu za Džeku, ova je svakako najprimamljivija. Edin bi u slučaju potpisa za PSG imao jedinstvenu šansu da se bori i za visok plasman u Evropi, a nema dileme da bi maksimalno iskoristio šanse koje bi mu stvorile zvijezde pariškog kluba.

Koji klubovi žele Edina Džeku?

Izvjesno je da će bh. dijamant napustiti Romu, ali će morati da donese odluku gdje nastaviti bogatu karijeru.

U rimskom klubu su odlučili da iskusnom napadaču ne produže ugovor koji ističe na ljeto 2020. godine. Dva su razloga, godine (33) i visoka plata (4.5 miliona eura).

Ipak, problema sa pronalaskom novog kluba Džeko neće imati. Inter je već odavno u pregovorima sa Romom i bh. fudbalerom oko prelaska na Giuseppe Meazzu, a ova opcija je najbliža i Džeki.

Međutim, Gazzetta dello Sport je nedavno objavila kako je na adresu Rome stigla ponuda i njemačkog velikana Borussije iz Dortmunda, koja se nada da će uspjeti ojačati sastav iskusnim bh. napadačem.

Ponuda Borussije ipak nije jedina iz njemačke Bundeslige. Interes za Džeku pokazuje i ekipa RB Leipziga. Finalista Kupa Njemačke koji će naredne sezone gotovo sigurno igrati Ligu prvaka i smatraju da bi im 33-godišnji Sarajlija bio od velike pomoći.

Edin Džeko je već četiri godine član rimskog tima. U Romi je doživio zaista fantastične trenutke, a u 173 odigrane utakmice postigao je 86 pogodaka. (Sportsport.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,