Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Italijani imaju način kako završiti ovu sezonu Serije A

Preuzmite sliku

Nakon što je Italija mjere zbog pandemije koronavirusa produljila do 3. maja, očekuje se da će se fudbaleri dan kasnije moći vratiti treninzima u svojim klubovima, iako i dalje samo u manjim grupama i uz pridržavanje pravila društvenog distanciranja, piše Index.hr.

Štaviše, Corriere dello Sport piše kako će klubovi pokušati dobiti dopuštenje da već 27. aprila krenu s temeljitim kondicijskim i ljekarskim testovima kako bi se uvjerili da će početak treninga svi dočekati zdravi.

To bi značilo da bi se Serie A trebala nastaviti za vikend 30. i 31. maja. Nakon toga su Italijanima, kao i ostalim ligama, na raspolaganju dvije opcije – završiti domaće takmičenje do sredine jula ili paralelno igrati i utakmice evropskih takmičenja.

Calciomercato piše kako je prva opcija izvjesnija te da će Uefa do jula smisliti način kako završiti svoja takmičenja jer su domaća prvenstva kompleksnija i zahtijevaju odigravanje puno većeg broja utakmica.

Ako bi se Serija A nastavila posljednjeg vikenda u maju i ako bi se utakmice igrale svaka tri dana, prvenstvo bi bilo gotovo do 12. jula.

Nakon toga bi se odigrala završnica Lige prvaka, a Uefa razmatra ideju da se umjesto klasične završnice odigra Final Four ili čak Final Eight na neutralnom terenu te bi tako dobila nove pobjednike Lige prvaka i Evropa lige. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,