Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Italija želi gledatelje na domaćim utakmicama EURO 2020

Preuzmite sliku

Predsjednik Nogometnog saveza Italije (FIGC) Gabriele Gravina rekao je da utakmice Evropskog fudbalskog prvenstva u Rimu, koje je odgođeno za ovu godinu zbog pandemije novog koronavirusa, žele igrati pred ispunjenim tribinama.

“Dvije godine radimo i ulažemo u organizaciju Evropskog prvenstva. Moramo zajedno raditi na utakmicama za koje će Italija biti domaćin”, kazao je Gravina.

Prema njegovim riječima, pokazali su da mogu postići cilj i osigurati da navijači budu prisutni na tribinama.

Gravina je izjavio da bi u skladu sa zahtjevom Evropske fudbalske federacije (UEFA) do 7. aprila trebali dostaviti izvještaj da li će se utakmice igrati sa gledateljima ili ne. Istakao je da vjeruje da mogu ispuniti potrebne uslove da tribine budu pune.

Italija je u Rimu nositelj grupe A na EURO 2020, a u njoj su osim Turske još Švicarska i Vels. Pored tri utakmice domaće selekcije u grupi, glavni grad Italije trebao bi biti domaćin i jedne četvrtfinalne utakmice.

EURO 2020, koji je zbog pandemije koronavirusa odgođen za ovu godinu, započet će na stadionu Olimpico u Rimu 11. juna, kada će se sastati Italija i Turska. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,