Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Italija: Gianluca Vialli izliječen od karcinoma pankreasa

Preuzmite sliku

Gianluca Vialli, nekadašnji fudbalski reprezentativac Italije dobio je potpuno čist nalaz nakon liječenja od karcinoma pankreasa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Legendarni napadač pojasnio je da je bio podvrgnut radioterapiji i hemoterapiji od novembra 2018. godine.

‘Dobro sam. U decembru sam završio sa 17 mjeseci hemoterapije, jedan ciklus od osam mjeseci i drugi od devet. Bilo je teško, čak i za nekoga poput mene, i fizički i psihički. Testovi i pregledi nisu pokazali znakove bolesti. Sretan sam. Ponovo biti zdrav znači vidjeti se ponovo u ogledalu, vidjeti kako vam dlake rastu, a ne da crtam obrve olovkom. U tom pogledu, osjećam veliku sreću u odnosu na mnoge druge’, kazao je Vialli za italijanske medije.

Dodao je da sada razmišlja o onima koji su pogođeni pandemijom novog koronavirusa, a upravo njegova domovina je jedna od najugroženijih zemalja na svijetu.

‘Mislim na one koji su dovedeni u bolnicu i prisiljeni da umru sami, na rodbinu kojoj nije dozvoljeno da bude u blizini zaraženih, na sahrane koje se ne mogu normalno održati. Strašno je to. Ova će kriza ostaviti ogromne ožiljke na našoj zemlji, emocionalne, moralne i ekonomske ožiljke’, istakao je 55-godišnji Vialli.

Nekada vrhunski fudbaler tokom karijere je igrao za Cremonese, Sampdoriju, Juventus i Chelsea. Nakon toga kratko se bavio trenerskim poslom, a vodio je “plavce“ iz Londona i Watford. U dresu reprezentacije Italije odigrao je 59 utakmica i postigao 16 golova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,