Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Italija bi ipak mogla zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru?

Preuzmite sliku

Da li biste voljeli vidjeti Azzurre u Kataru?

Šokantne informacije prenijeli su ovog popodneva italijanski mediji. Aktuelni evropski prvaci, Italijani, mogli bi na mala vrata da izbore nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru, piše Mondo.

Kako navode novinari sa Apenina, priče o ovakvom scenariju podgrijali su Iranci, koji bi, zbog zabrane prisustva ženama na kvalifikacionoj utakmici protiv Libana (2:0), mogli da budu izbačeni sa planetarne smotre.

Iranci, naime, nisu dopustili da 2.000 žena prisustvuje utakmici iako su posjedovale uredno plaćene ulaznice, uprkos preporukama FIFA iz 2019. godine da se prestane sa ovakvim tipom zabrana za žene.

Zebnju među Irance unio je i član najužeg rukovdstva tamošnjeg Saveza Mehrdad Seradshi, koji je na Twitteru objavio da je ”čuo zabrinjavajuće informacije iz Azijske i Svjetske fudbalske federacije”.

Ako bi se ovaj scenario dogodio, najviše bi profitirali već spomenuti Italijani, obzirom da FIFA zadržava pravo da na Mundijal 2022. godine pošalje najbolje plasiranu selekciju na rang listi, a koja nije izborila učešće kroz kvalifikacije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje