Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Irska – BiH. Nevjerovatan VIDEO sa Aviva stadiona

irska bih
Preuzmite sliku

Naša reprezentacija poražena je od Republike Irske u prijateljskoj utakmici rezultatom 1-0.

\"irskaIako na ovom meču naša reprezentacija nije pokazala gotovo ništa, nadamo se da će  selektor Safet Sušić kao i naši zmajevi, dijamanti itd, konačno shavatiti da okupljanje reprezentacije nije eskurzija srednjoškolaca na kojoj će se samo dobro zabaviti malo popričati dati pokoju izjavu i mili moji kud koji.

Utisak su popravili u Chicagu gdje su protiv reprezentacije Mexica igrali sa nešto više volje i malo organizovanije, što nam je zamalo donijelo nerješen rezultat. 

Ako sa ovakvim pristupom igri uđemo u kavalifikacije za Svjetsko prvenstvo ne piše nam se dobro. Nakon prijateljskih utakmica protiv Irske odnosno Mexica stiče se utisak da ni sam selektor Sušić itekako ima dilema oko privh 11 koji će početiti utakmicu, a zatim ima dilemu oko taktike. Drugim riječima nema .uda da postavi napadačku formaciju, i da izvede kao što bi to naš dobri Čiro rekao 11 lavova na teren koji će pojesti protivnika.

Kvalitetne igrače imamo, u savezu su se stvari promjenile, stadioni su krcati naših navijača ma gdje god da igramo. ŠTA NE ŠTIMA ?

Da nedo Bog kojim slučajem mislimo da imamo laganu grupu koju čemo onako rutinski proći aha malo sutra, nikako da shavatimo da je dres reprezentacije svetinja i da je svaka utakmica finale za koju živi nacija. SAFETE POČERAJ TO !!!

Utjeha protiv Mexica je bio pogodak Edina Džeke na asistenciju Misketa i može nas radovati što ovaj tandem još uvijek funkciniše kao nekad u wolfsburgu. A protiv Irske za utjehu nam ostaje samo ovaj video zapis. Naime, snimatelji Shane Caffrey i Jonathan Lambert uspjeli su u tri i pol minuta ukomponovati sva dešavanja sa tog susreta, koji se odigrao na Aviva stadionu u Dablinu. Uživajte.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: