Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Inter večeras favorit u Kupu Italije, Inzgahi odmara Džeku

Preuzmite sliku

Večeras će se odigrati utakmica 1/8 finala Kupa Italije između Intera i Parme, a bh. napadač Edin Džeko susret će početi na klupi.

Inter će svoj put u odbrani naslova Kupa Italije početi na svom stadionu protiv Parme, večerašnjim susretom koji počinje u 21:00 sati.

Ekipa Intera je nakon 17 odigranih kola na četvrtom mjestu Serie A sa 34 osvojena boda, odnosno 11 pobjeda, pet poraza i jednim remijem.

Parma se takmiči u Serie B i trenutno zauzimaju šesto mjesto na tabeli sa 27 bodova iz 19 utakmica, te će se do kraja prvenstva boriti za play-off za plasman u Serie A.

Inter je za vikend nesretno i nespretno u 93. minuti ostao bez pobjede na gostovanju kod Monze, odigrali su 2:2, a Edin Džeko je igrao do 55. minute. Parma je posljednji meč odigrala 22. decembra kada su remizirali 2:2 sa Venezijom.

Edin Džeko će susret vjerovatno, prema najavama talijanskih medija, početi na klupi, te će tako Simone Inzaghi svog napadača odmoriti za subotnji susret sa Veronom. Napad bi večeras trebali činiti Lukaku i Correa.

Kapiten Zmajeva je najbolji strijelac Intera ove sezone kada uzmemo u obzir i Serie A i Ligu Šampiona. Na 23 meča postigao je deset golova.

Posljednji međusobni susret odigran je u martu 2021. godine, a Inter je kao gost slavio sa 2:1.

Večerašnji susret igra se Giuseppe Meazza s početkom od 21:00 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,