Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Inter sutra protiv Barcelone, Inzaghi u najavi meča otkrio da je Džeko blizu starta

Preuzmite sliku

Sutra su na rasporedu utakmice 3. kola Lige Prvaka, a Inter će na svom terenu dočekati Barcelonu.

U uvodna dva kola Inter je ubilježio poraz od Bayerna sa 2:0 i savladao Viktoriju Plzen sa 2:0 uz gol i asistenciju Edina Džeke. Sutrašnji meč protiv Barcelone je veoma bitan za Inter ukoliko se želi boriti za prve dvije pozicije.

Katalonci su također izgubili od Bayerna sa 2:0, te su deklasirali Viktoriju sa 5:1. U boljoj formi dočekuju sutrašnji susret jer su u domaćem prvenstvu prvi na tabeli, dok je Inter tek na devetom mjestu.

Utakmicu sa Barcelonom je najavio trener Intera, Simone Inzaghi.

“Danas ćemo analizirati meč protiv Rome, pa ćemo ići u detalje u vezi sa Barselonom, dolazimo iz teškog trenutka što se tiče rezultata. Imali smo dobar meč u subotu, ali smo primili dva gola, zaslužili smo više od poraza”, kazao je Inzaghi pa govorio o Barceloni.

“Barcelona je veoma jak i kompletan tim u svim sektorima. Za nas to mora biti prilika, znamo važnost utakmice, plasman je otvoren, grupa je snažna, ali mi smo Inter i igraćemo do kraja za plasman dalje.”

Inter ima određenih problema sa povredama u napadu, pa je izvjesno da će Edin Džeko početi sutrašnji susret iako je protiv Rome u subotu igrao svih 90 minuta.

“Jutros je Lautaro Martinez odradio ispit na kojem ništa nije istaknuto što se tiče povrede, umoran je zatvorio meč, danas će odraditi djelimični trening. Moram još da razgovaram sa doktorima, vidjet ćemo procjene. Brozovića i Lukakua neće biti.”

Prema nekim najavama talijanskih medija Džeko će predvoditi napad Intera sa Correaom, a u slučaju da Lautaro bude sprema napad Intera će činiti Džeko i Martinez.

Utakmica se igra u Milanu od 20:45 sati uz TV prijenos na Areni Sport.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,