Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Inter nakon preokreta pobijedio Veronu, Džeko zabilježio asistenciju

Preuzmite sliku

Ekipa Intera pobijedila je Veronu nakon preokreta u susretu 2. kola italijanske Serije A rezultatom 3:1, a naš Edin Džeko na terenu je proveo 87 minuta.

Inter je jako loše otvorio meč, a već u 15. minuti tim Simonea Inzagija imao je rezultatski zaostatak nakon što je Handanovič napravio veliku grešku, Ilić je majstorski lobovao golmana Intera i domaći tim doveo u vodstvo.

Već u drugoj minuti nastavka Inter stiže do poravnanja. Perišić je daleko bacio aut, Džeko je navukao dva igrača na sebe i lopta je nekako došla do peterca, a to bez većih problema koristi Martinez koji pogađa za poravnanje.

Pobjeda za Inter je došla u 83. minuti kada rezervista Correa, na svom debiju za novi klub, sjajno glavom pogađa i svom timu donosi preokret. Konačnih 3:1 postavio je sjajni Correa svojim drugim golom u 94. minuti te se tako na najbolji mogući način predstavio u novom klubu.

Naš Edin Džeko na terenu je proveo 87. minuta, a umjesto njega na teren je ušao Sensi. Imao je naš napadač odličnu asistenciju glavom u 55. minuti za Lautara, u gotovo preslikanoj situaciji kao kada su postigli prvi gol, no Argentinac je šutirao malo pored gola.

Inter je tako i u drugom meču ostvario pobjedu i na najbolji mogući način najavio odbranu titule prvaka Italije, a oni su trenutno prvi na tabeli s maksimalnih šest bodova. S druge strane, za Veronu je ovo bio drugi poraz.

Naredni meč Inter će opet igrati u gostima, a protivnik će im biti Sampdorija. Taj susret se igra 12. septembra, odnosno nakon reprezentativne pauze.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,