Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ima li razloga za brigu? Kylian Mbappe propustio trening Francuske

Preuzmite sliku

Zvanično su potvrđene vijesti da je Kylian Mbappe propustio današnji trening reprezentacije Francuske, samo četiri dana prije četvrtfinala Svjetskog prvenstva koje Francuzi igraju protiv Engleske.

Nogometaš Paris Saint-Germaina je naravno najavljivan kao najveća prijetnja po gol Engleske, najviše zbog toga što je u četiri dosadašnje utakmice postigao pet golova.

Mbappe se prije početka Svjetskog prvenstva žalio na povredu članka, ali to se nije pretjerano osjetilo u njegovim dosadašnjim nastupima u Kataru.

Nakon što se pojavila informacija da Mbappe nije trenirao sa ostatkom ekipe cijeli svijet se odmah zapitao zašto se to desilo.

Još uvijek nema konkretnih informacija, a naravno najviše su zainteresovani francuski i engleski mediji jer žele da znaju hoće li Mbappe nastupiti na četvrtfinalnoj utakmici.

Osim engleskih i francuskih medija, trening Francuske reprezentacije pratili su i meidji iz Brazila, te je i kod njih jedna od tema izostanak Mbappea.

Novinari i fotografi su ostali razočarani jer se trening sastojao od samo sat vremena laganog vježbanja nogometaša.

Niko još uvijek ne zna zašto na terenu nije bilo Kyliana Mbappea, ali naravno da ima dovoljno vremena da se oporavi i bude na terenu za četiri dana.

Najviše će se eventualnoj povredi Mbappea obradovati Kyle Walker koji će onda imati dosta lakši posao na toj utakmici jer upravo on će biti zadužen da brani stranu po kojoj napada Mbappe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,