Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ikona Manchester Uniteda poručila: Mourinho mora ostati (VIDEO)

Preuzmite sliku

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho proživljava najteže dane na Old Traffordu otkad je na ljeto 2016. godine stigao u slavni klub.

Nakon udarca kakav ne pamti u trenerskoj karijeri (rekordni 3:0 domaći poraz protiv Tottenhama u sinoćnjem derbiju na Old Traffordu), slavnom su Portugalcu palac dolje okrenuli mediji, ali i navijači.

S naslovnica vrišti “Dobit ćeš otkaz već ujutro”, a čudna presica koju je nakon utakmice ljutiti Mourinho naprasno prekinuo, vidno iznerviran novinarskim pitanjima o porazu, samo je dodatno iznervirala navijače, ogorčene lošim ulazom u prvenstvo (13. mjesto i tri boda nakon tri kola).

Posebno boli što United na Old Traffordu nije tako dotučen više od četiri godine, a novi udarac došao je nakon šokantnog gostujućeg poraza od Brightona.

Na udaru je ponajviše propusna odbrana Uniteda na početku sezone, koja je u posljednjih 180 minuta primila čak šest golova.

I dok svi nemilice udaraju po Mourinhu, legendarni defanzivac Manchester Uniteda, Gary Neville, stao je u odbranu Portugalca.

“Vidjeli smo kako je Louis van Gaal potjeran nakon osvajanja FA Cupa, David Moyes dobio je otkaz četiri utakmice prije kraja sezone, i mi više ne pričamo o klubu čije je ponašanje u skladu sa dugom, prepoznatljivom tradicijom. Meni je jasno da su ovo drugačija vremena, prihvaćam sve probleme i teške izazove koje nosi, ali moje iskreno mišljenje je da mu izvršni direktor Ed Woodward ne bi trebao prekinuti ugovor, samo sedam ili osam mjeseci nakon što mu je produžio ugovor. Mourinho posao mora odraditi do kraja. Ne može se stalno skakati s trenera na trenera. Mislim da je vrijeme da Mourinho i Woodward zakopaju sjekire i riješe probleme koje imaju na dobrobit kluba”, poručio je 43-godišnji Neville koji je Old Traffordu dao 19 prekrasnih sezona, i sve pod palicom istog menadžera, velikog Sir Alexa Fergusona.

Pitanje je naravno kako preći preko loših igara, pa možda čak i sve glasnijih priča da je Mourinhu leđa okrenula i svlačionica, što se sve više primjećuje na travnjaku.

“Neka isprave sve što su dosad pokvarili jer ovaj klub je veći od svakog pojedinca. Moraju se srediti jer ovo nije vrijeme za ratnu politiku, već za zajedništvo i izlazak iz krize”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: