Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Igrao finale Lige prvaka, sad je beskućnik: Žena mi uzela sve…

Preuzmite sliku

U Galatasarayu sam zaradio osam miliona eura, a supruzi sam poslao sedam miliona. Sve mi je uzela, čak i veš mašinu, rekao je Emmanuel Eboue, koji još ima kuću, ali ga čeka deložacija.

Premda je u karijeri igrao za Arsenal, Galatasaray i Sunderland, te zaradio milione eura, bivši nogometni reprezentativac Obale Bjelokosti Emmanuel Eboue (34) danas živi kao beskućnik. Danas nema ništa. Ostala mu je tek kuća, no uskoro ga očekuje deložacija. Skriva se od izvršitelja, a od gladi ga je spasio bivši napadač Portsmoutha i Newcastlea Lomana LuaLua.

‘U Turskoj sam zaradio osam miliona, ženi sam dao sedam’

Njegovi problemi počeli su kada se razveo od supruge Aurelie koja mu je sve uzela, a već mjesecima mu zabranjuje i vidjeti njihovo troje djece.

– O našim financijama uvijek se brinula supruga jer ja o tome ništa nisam znao. Okružio sam se i ljudima koji su mi davali loše savjete i izgubio sam novac ulažući u gluposti. Bio sam strašno naivan kada su financije u pitanju – kazao je Eboue, dodavši:

– U Galatasarayu sam zaradio osam miliona eura, a supruzi sam poslao sedam miliona. Sve mi je uzela.

Otkrio je kako je sa suprugom nekoliko puta bio u banci i nikada je nije pitao što je potpisivao.

– Sve mi je uzela. Čak i veš mašinu. Ali najgore je što mi ne dozvoljava vidjeti djecu. Nedostaju mi djeca i želim ih vidjeti jer to nije fer – dodao je.

Ostao sam bez svega

Sve svoje stvari spremio je u nekoliko vrećica i sada čeka da ga izbace iz kuće.

– Nemam novca za advokata, da sebi barem spasim krov nad glavom. Teško sam radio u životu i sad sam ostao bez svega.

Kako to već biva. Nesreća ne dolazi sama. Preminuo mu je djed koji ga je odgojio, nedavno mu je u saobraćajnoj nesreći poginuo i brat s kojim je bio jako povezan, a FIFA ga je suspendovala na 12 mjeseci nakon tužbe bivšeg agenta.

Na kraju je zaključio karijeru zbog zdravlja,.

– Nadam se da će meni i ljudima kao što sam ja pomoći bivši klubovi ili udruženje nogometaša Premiershipa. Nadam se da će mi ponuditi nekakav posao, odmah bih ga prihvatio – zaključio je Eboue.

Eboue je tokom karijere igrao sedam godina za Arsenal upisavši u dresu ‘topnika’ 214 nastupa. S Arsenalom je igrao finale Lige prvaka 2006. godine u kojem je slavila Barcelona 2-1. Četiri sezone je igrao za Galatasaray, a nosio je i dres Beverena. U martu 2016. je potpisao za Sunderland, ali ga je FIFA suspendovala jer je ostao dužan svom bivšem menadžeru. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: