Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Igračima Obale Slonovače dupla premija u slučaju pobjede

Preuzmite sliku

Predsednik Obale Slonovače Alasan Uatara obećao je fudbalerima na Mundijalu duple premije, ukoliko pobedom nad Grčkom obezbede plasman u osminu finala.

“Slonovi” mogu da osiguraju mesto u nokaut fazi takmičenja ukoliko danas u Fortalezi pobede evropskog šampiona iz 2004. Grčku.

Fudbaleri Obale Slonovače trenutno dobijaju po 17.900 eura po pobedi, a trijumfom nad Grčkom bonus će im biti povećan na 35.800 eura.

Kako je navedeno, predsednik Obale Slonovače želio je igracima da ulije dodatnu motivaciju, kako bi ostvarili istorijski uspjeh.

Obala Slonovače je trenutno druga u grupi C sa tri boda nakon pobjede od 2:1 protiv Japana, a prije toga su upisali poraz protiv Kolumbije istim rezultatom.

Fudbalerima te afričke zemlje bio bi dovoljan i remi da prođu dalje, ali pod uslovom da Japan ne pobjedi Kolumbiju u posljednjem meču.

Poraz bi predstavljao eliminaciju Obale Slonovače sa Mundijala.

Ponuđena suma novca ne predstavlja ipak, tako veliki motiv za asove kao sto su Yaya Touré koji igra za  Manchester City, ili za Didiera Drogbu , iz Galatasaraya, s obzirom da oni u tm klubovima sedmično zarađuju više od te sume.

Ipak, ponuđen novac predstavljaće značajan podsticaj za golmana Silvana Gboua, jedinog člana reprezentacije Obale Slonovače koji igra u domaćoj ligi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje