Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Igrači Slobode sutra odlaze u Vogošću

Preuzmite sliku

Nogometaši tuzlanske Slobode danas su održali posljednji trening na Tušnju uoči sutrašnjeg odlaska u Vogošću, odakle će u srijedu otputovati na prvi susret polufinala Kupa BiH protiv Željezničara.

Prema riječima trenera Husrefa Musemića, njegovi igrači posljednji trening pred duel sa Željezničarom imat će sutra u 17 sati.

U odnosu na utakmicu protiv Mladosti imat ćemo na raspolaganju sve igrače osim Anesa Haurdića koji nema pravo nastupa za Slobodu u Kupu, jer je nastupao za Velež“, izjavio je za Fenu trener Musemić.

Igračima se prije današnjeg treninga obratio predsjednik kluba Azmir Husić, kazavši kako je bitno da u srijedu pruže maksimum. U slučaju prolaska u finale Husić je igračima obećao premije.

Treningu je prisustvovao i golman Mirza Hamzabegović koji je za Fenu izjavio da se oporavio, te da je spreman vratiti se u ekipu, kao prva rezerva Kenanu Piriću.

Hamzabegović se ozlijedio u februaru tokom priprema u Antalyiji, odakle je vraćen na liječenje u Tuzlu.

Među igračima Slobode vlada optimizam uoči susreta sa Željezničarom i skoro svi vjeruju da će putnik za finale Kupa BiH iz ovog dvoboja biti odlučen u uzvratnoj utakmici na Tušnju. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje