Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ibrahimović se na šokantan način oprostio od Manchester Uniteda

Preuzmite sliku

Zlatan Ibrahimović je nakon manje od dvije godine napustio Manchester United. Jedan od najvećih klubova svijeta sinoć je službeno potvrdio rastanak sa švedskim napadačem, tri mjeseca prije isteka ugovora.

Ibrahimović je na Old Trafford stigao 2016. godine bez odštete iz PSG-a, bio je najbolji igrač Uniteda u prvoj sezoni koju nije završio zbog teške ozljede prošlog aprila.

Nakon operacije i višemjesečnog oporavka vratio se nogometu u decembru, ali nova ozljeda spriječila je njegov povratak u nekadašnju formu. Jose Mourinho nedavno je najavio Zlatanov odlazak na kraju sezone, ali ponuda iz SAD-a ubrzala je rastanak, piše Index.hr.

  • Ibrahimović se na svom Instagramu oprostio od Uniteda i njegovih navijača, na poprilično šokantan, ali efektan način. Na fotografiji je prikazan kao Isus koji igra obaranje ruke protiv crvenog đavla, što je jasna aluzija na United.

    “Velike stvari također moraju završiti, vrijeme je da krenem dalje nakon dvije fantastične sezone s Manchesterom. Hvala klubu, navijačima, ekipi, treneru, svima koji su dijelili sa mnom ovaj dio historije”, poručio je Ibra.

    Ibrahimović je karijeru započeo u Malmou 1999. godine, igrao je za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, AC Milan i Paris St Germain. Sa šest različitih klubova osvojio je ukupno 31 trofej. S Unitedom je lani uzeo Liga kup, engleski superkup i Europa ligu.

    Američki mediji javljaju da će uskoro i službeno biti potvrđen njegov transfer u LA Galaxy. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje