Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ibrahimović: Previše sam dobar za švedsku ligu

Preuzmite sliku

Zlatan Ibrahimović (34), fudbalski reprezentativac Švedske i sada već bivši napadač Paris Saint-Germaina zahvaljujući medijski napisima o tome gdje će nastaviti karijer, dobro se zabavlja tokom priprema svog nacionalnog tima za Euro 2016, javlja Anadolu Agency (AA).

Najnoviju vijest prema kojoj će svoju karijeru nastaviti u švedskom klubu FF Malmo, gdje je igrao na početku svog fudbalskog puta, prokomentarisao je riječima da je previše dobar za švedsku ligu.

Želim da i dalje pišu razne priče, jer se uzbudim kada ih vidim. Kada budem umoran od toga reći ću gdje ću nastaviti karijeru“, kazao je Ibrahimović, a prenose švedski mediji.

Dodao je da je trenutno svoje misli usmjerio ka svojoj reprezentaciji, a ne šveskoj ligi.

Još uvijek nisam zainteresovan za povratak u Malmo, previše sam dobar za švedsku ligu“, jasan je Ibrahimović.

On je u dosadašnjoj karijeri igrao za FF Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan i PSG. Pred kraj ove sezone je potvrdio da neće ostati u Parizu, što je izazvalo lavinu medijski napisa o tome gdje će nastaviti karijeru. Za sada Ibrahimović vješto čuva svoju tajnu, iako je nedavno rekao da se odavno zna gdje će igrati sljedeće sezone.

U dresu švedske reprezentacije Ibrahimović je odigrao 112 utakmica i postigao 62 gola. Na Evropskom prvenstvu, koje će se od 10. juna do 10. jula održati u Francuskoj, Švedska će igrati u grupi “E“ sa Italijom, Republikom Irskom i Belgijom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: