Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ibrahimović ponovo dobio poziv u reprezentaciju Švedske

Preuzmite sliku

Švedska nogometna zvijezda Zlatan Ibrahimović, koji je već planirao povratak u reprezentaciju u oktobarskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, ali ga je morao odgoditi zbog povrede Ahilove tetive, ponovo je na selektorskom spisku.

Napadač Milana ponovo je pozvan za novembarske utakmice protiv Gruzije i Španije, prenosi STA.

Najbolji strijelac švedske reprezentacije s 62 gola u 118 utakmica, koji je prošlog mjeseca proslavio 40. rođendan, uvršten je na listu koju je selektor Janne Andersson objavio za utakmice protiv Gruzije 11. novembra i Španije 14. novembra.

Popularni “Ibra” je u martu završio skoro petogodišnju reprezentativnu penziju da bi u junu nastupio za Švedsku na Evropskom prvenstvu, ali je morao da otkaže nastup zbog povrede koljena.

Nakon povratka u italijanski Milan, Ibrahimović je sredinom septembra povredio Ahilovu tetivu. Iako je napadač bio povrijeđen, selektor ga je krajem septembra pozvao u selekciju za dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, ali nije nastupio.

Šveđanin se nakon oporavka vratio na italijanske terene sredinom oktobra i čak je postigao svoj 150. gol u Seriji A u nedjelju protiv Rome (2:1).

Ibrahimović je nakon povratka u martu tri puta pozivan u reprezentaciju, ali je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. odigrao samo dvije utakmice protiv Gruzije i Kosova krajem marta.

Nakon šest kvalifikacionih utakmica Švedska vodi u B-grupi sa 15 bodova, ispred Španije (13) i Grčke (9).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje