Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ibrahim Škahić produžio ugovor sa Slobodom na još godinu dana

Preuzmite sliku

Upravni odbor Slobode danas je obavio razgovor sa još trojicom fudbalera, Ibrahimom Škahićem, Amerom Ordagićem i Asimom Zecom.

Na obostrano zadovoljstvo dogovoreno je da Škahić kojem ugovor važi do ljeta 2017. godine isti produži za još godinu dana.

Šef stručnog štaba Vlado Jagodić nakon uspješno okončanih pregovora izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će moći računati na ovog fudbalera u slučaju da Sloboda izbori nastup u Evropi što je i cilj kluba u narednoj godini.

Pored Škahića UO FK Sloboda obavio je razgovor i sa Amerom Ordagićem koji još uvijek čeka konkretnu i zvaničnu ponudu iz Južne Koreje i ukoliko ta ponuda financijski ne bude atraktivna za Ordagića on je kazao kako je spreman dogovoriti nastavak saradnje sa Slobodom jer je to jedini klub za koji želi igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Također, razgovor je obavljen i sa Asimom Zecom te mu ponuđeno produženje ugovora do ljeta 2018. godine i on će već sutra nakon konsultacija sa svojim menadžerom donijeti konačnu odluku o tome hoće li biti dio ekipe koja će u nastavku sezone nastojati izboriti plasman u Evropi.

Prema riječima člana UO Mensura Alića u Slobodi se aktivno radi i na pripremi pravilnika prema kojem će fudbaleri biti dodatno nagrađeni za svoj rad i učinak na terenu odnosno novčano destimulisani za kršenje klupskog kodeksa i loše rezultate.

U narednim danima bit će poznat i status svih ostalih fudbalera na koje trener Vlado Jagodić sa saradnicima može da računa u nastavku sezone. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,