Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ibišević sa Herthom u Evropa ligi, iz Bundeslige ispada bivši prvak?

Preuzmite sliku

Završeno je 34. kolo njemačke Bundeslige, koje je obilovalo golovima i mnogo interesantnim susretima. 

Bayer M. je osvojio novu titulu Bundeslige, a danas je sa 4:1 porazio Freiburg, te tako gostima nije dozvolio iznenađenje i plasman u Evropa ligu. U strijelce su se upisivali Robben, Vidal, Ribery i Kimmich, dok je za goste pogodio Petersen.

Dortmund je sa 4:3 savladao Werder iz Bremena, u utakmici sa dva preokreta. Poveo je Bremen preko Junuzovića u sedmoj minuti, da mi golovima Reusa i Aubameyanga Dortmund vratio rezultat u svoju korist do kraja poluvremena. U prvoj minuti drugog poluvremena Bremen dolazi do poravnanja, a strijelac je bio Bartels. Kruse u 68. minuti pogađa za veliko vodstvo Bremena koji je u tom trenutku bio učesnik Evropa lige. Ipak, golovima Reusa i Aubameyanga do kraja susreta, Dortmund dolazi do pobjede i osigurava svoje mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka. Vrijedi napomenuti da je Aubameyang sa dva današnja gola sezonu završio kao prvi strijelac Bundeslige sa 31 postignutim pogotkom.

Ekipa Kolna je pobjedom 2:0 nad Mainzom došla do petog mjesta na tabeli. Fantastična forma je na kraju rezultirala nagradom. U utakmici sa najviše postignutih golova, Herha našeg Vedada Ibiševića je u Berlinu poražena od Leverkusena sa 2:6. Apotekari su svoje frustracije zbog loše sezone prosuli u Berlinu te su nakon sat vremena igre imali nedostižnih 0:4, golovima Chicharita, Havertza i Kiesslinga. Sve što je Hertha mogla nakon toga je pokušati ne osramotiti se, pa su smanjili rezultat preko Weissera i Allaguia. Ipak, novim penalom Aranguiza i golom Pohjanpala, gosti stižu do pobjede. Vedad Ibišević je odigrao svih 90 minuta te će naredne sezone kroz pretkola Evropa lige pokušati plasirati se u ovo takmičenje kao drugi predstavnik Njemačke.

HSV je nakon epske bitke uspio izboriti opstanak u Bundesligi. Wolfsburg je u vodstvo doveo Knoche u 23. minuti, a deset minuta nakon toga srpski reprezentativac Filip Kostić pogađa za izjednačenje. Mnoštvo žestokih ataka na gol Vukova urodilo je plodom u 88. minuti kada Waldschmidt pogađa za veliko slavlje 57.000 gledaoca na stadionu Volkspark u Hamburg. Wolfsburg ide u doigravanje sa trećeplasiranom ekipom Cvajte, ekipom Eintrachta iz Braunschweiga.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje