Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

I ove godine u Vozući memorijalni turnir ”Fikret Mehanović Fića

Preuzmite sliku

Malonogometni klub ”Vozuća” i ove godine organizuje memorijalni malonogometni noćni turnir ”Fikret Mehanović Fića”. Sportski događaj, koji će biti organizovan osmi put, nosi ime po prvom vozućkom sportisti koji je poginuo tokom rata na ovim prostorima.

Manifestacija će biti organizovana na Poligonu malih sportova u Vozući 24. i 25. juna u večernjim satima. Turnir počinje u petak u 19 sati, a izvlačenje parova je pola sata ranije. Uplata po ekipi iznosi 60 KM i igra se po sistemu 5 + 1. Cjelokupan iznos uplata ide u nagradni fond za dodjelu najboljim ekipama. Turnir se završava u subotu, u kasnim satima.

  • memorijalni-turnir-fikret-mehanovic
  • Drugog dana turnira, članovi Organizacionog odbora posjetit će mjesto pogibije vozućkog fudbalera, gdje će položiti vijence i cvijeće i na taj način, prisjetiti se njegovog lika i djela.

    Organizatori, kao i ranijih godina očekuju veliki broj ekipa iz nekoliko općina i gradova u BiH. Poručuju da su sve ekipe i posjetioci dobro došli!

    Kontakt osobe za prijavu ekipa i ostale informacije (članovi Organizacionog odbora): Fikret Karavdić (062-145-455) i Džemal Bjelić (061-974-623). (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje