Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

I danas mi se porodica smije jer mi je Ibrahimović uništio karijeru u 16 minuta

Preuzmite sliku

“Nepošteno je što moraš u veći klub da bi bio bliže reprezentaciji, ali ja mislim da sam svojim igrama u Stokeu zaslužio poziv”, kaže Shawcross

Zlatan Ibrahimović u novembru 2012. godine zabio je četiri gola u pobjedi Švedske 4:2 protiv Engleske, ali i ‘ugasio’ reprezentatitvnu karijeru Ryana Shawcrossa.

Naime, defanzivac Stoke Cityja u toj je utakmicu dobio priliku posljednjih 16 minuta kod rezultata 2:1 za tri lava, a onda je Zlatan u 12 minuta zabio hat-trick.

I danas mi se porodica smije, samo zato što mi je reprezentativnu karijeru uništio samo jedan čovjek“, rekao je Shawcross za Telegraph pa nastavio:

Oni mi konstantno ponavljaju da mi je Zlatan uništio karijeru. Imao sam priliku, ali mislim da ga ni mnogi drugi defanzivci ne bi zaustavili.

Dobio sam 16 minuta da pokažem što znam, a vjerovatno nisam pružio ono što se očekivalo. Igrao sam protiv jednog od najboljih napadača na svijetu koji je tada imao svoj trenutak. Takve stvari se događaju.

Iako je godinama okosnica obrane Stokea novog poziva nije bilo.

Igrao samo dobro posljednje tri ili četiri godine, ali poziva nema. Možda se to promijeni u budućnosti, ako se promijeni selektor. Malo je nepošteno što moraš u veći klub da bi bio bliže reprezentaciji, ali ja mislim da sam svojim igrama u Stokeu zaslužio poziv“, zaključio je 28-godišnji Shawcross. (Goal.com)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje