Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Husić za Tuzlanski.ba: Pozivam Imamovića u subotu na Tušanj da skupa javno kažemo kakvu Slobodu želimo (VIDEO)

Preuzmite sliku

Predsjednik u ostavci UO FK Sloboda Azmir Husić u razgovoru za tuzlanski.ba demantovao je navode gradonačelnika Imamovića kako njegova odluka da odstupi sa mjesta predsjednika FK Sloboda ima umiješanost sa predstojećim lokalnim izborima.

Iako je Husić pismenu ostavku predao predsjedniku Skupštine FK Sloboda Kemalu Kureviću prije nekoliko dana ona će biti usvojena ili odbijena tek na narednoj sjednici Skupštine koja je kako saznajemo u pripremi ali neće biti održana prije 2. oktobra.

U razgovoru za naš portal gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je kazao kako je siguran da odluka Azmira Husića ima itekako veze sa politikom i predstojećim izborima.

Husić je danas u razgovoru za Tuzlanski.ba odbacio takve optužbe i kazao kako je spreman javno podržati onog kandidata za gradonačelnika koji bude imao najbolji program za razvoj sporta u Tuzli sa akcentom usmjerenim prema FK Sloboda.

Evo želim gradonačelnika Jasmina Imamovića javno da pozovem u subotu na utakmicu da pred punim tribinama da kažemo ljudima on i ja kakvu Slobodu želimo i damo obećanja šta će ko da uradi. Ja sam spreman ako ne ispunim svoja obećanje da me objese na reflektor na Tušnju” – kazao je između ostaloga Husić i dodao:

Spreman sam da ukoliko Sloboda ove godine osvoji titulu prvaka BiH halalim sav novac koji sam do sada uložio. I taj ću papir da potpišem.” – kaže Husić.

Prema riječima Husića nakon njegovog odlaska Sloboda na raspolaganju ima nula maraka za funkcionisanje.

Da je tako pokazuje i činjenica da je nastao nemir u svlačionici jer pojedini fudbaleri strahuju hoće li im, ko i kada isplatiti dogovoreni novac.

Navodno su neki odbili današnji trening dok ne dobiju svoj novac.

Zbog toga je Odbor za hitnost danas donio odluku o imenovanju Denisa Karića na poziciju v.d. sportskog direktora kak bi se stanje pokušalo normalizirati.

Pitali smo Husića i to koliko su šanse da se predomisli i ostane na čelu FK Sloboda na šta nam je kazao: “U nekim drugim okolnostima uz konkretna obećanja možda postoji mogućnost ali kako sada stvari stoje male su šanse” – ističe Husić.

Azmira Husića pitali smo:

  1. Gadonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je u razgovoru za naš portal kazao da vaša ostavka ima veze sa predstojećim izborima?
  2. Kako komentarišete izjavu gradonačelnika Imamovića “Nije dobro nauditi Slobodi da bi se naudilo meni”?
  3. Šta najviše zamjerate ljudima koji vode ovaj grad?
  4. Kakva je budućnost FK Sloboda u nekom narednom periodu?
  5. Kakve su šanse da se predomislite i ostanete na čelu FK Sloboda?
  6. Prošlo je nekoliko dana od vaše ostavke, kakve su emocije nakon svega?
  7. Prema vašem mišljenju može li Sloboda u doglednom periodu biti u potpunosti neovisna i sama sebe financirati?
  8. Hvala vam na izdvojenom vremenu i ovom razgovoru. Nadajmo se najboljem za našu Slobodu?

Odgovore pogledajte u video prilogu članka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje