Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Husić krenuo u akciju: Škahić novo pojačanje FK Sloboda, stiže li na Tušanj prvi strijelac španske Segunde?

Preuzmite sliku

Predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić za sezonu 2015/2016 sastavlja šampionsku ekipu na Tušnju.

Nakon što je dogovoren nastavak saradnje sa šefom stručnog štaba Crveno-crnih Husrefom Musemićem na period od dvije godine, navijače Slobode je danas obradovala i informacija da je FK Sloboda dobila licencu za takmičenje u sezoni 2015/2016.

Predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić naredne sezone sezone očigledno na Tušnju želi ekipu koja će se boriti za sami vrh tabele.

  • ibrahim-skahic
  • Navodno je već dogovoren prelezak Ibrahima Škahića iz Veleža. Škahić Igra na poziciji stopera, ali podjednako dobro može igrati na desnom beku. Po svim statistikama i ocijenama stručnjaka Ibrahim Škahić važi za jednog od boljih stopera u Bosni i Hercegovini.

    Škahić je svojevremeno nastupao i za češkog drugoligaša Karvinu gdje mu je saigrač bio Admir Vladavić.

    Kako se već ranije pisalo u medijima postoji mogućnost da redove Slobode pojača i nekadašnji reprezentativac BiH i bivši igrač Hajduka iz Splita Senijad Ibričić.

    Međutim, za šampionsku ekipu potrebni su i vrunski igrači sa iskustvom koji mogu odgovoriti svim potrebnim zadacima.

  • rubc3a9n-castro1
  • Kako nezvanično saznaje Tuzlanski.ba iz izvora bliskih UO FK Sloboda, predsjednik Husić na “meti” ima i prvog strijelca 2. lige Španije, Rubena Castra Martina fudbalera Real Betisa koji je u ovoj sezoni postigao 32 gola. Ruben Castro je rođen 1981. godine a karijeru je započeo u Rayo Vallecanu. Deset najboljih golova u protekloj sezoni možete pogledati OVDJE. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje