Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Husejinović: Na prvom mjestu je zdravlje igrača, čeka nas velika borba u nastavku prvenstva

Preuzmite sliku

Premijer liga Bosne i Hercegovine će biti nastavljena. Evropsko prvenstvo 2020. godine je pomjereno za ljeto 2021. godine, a UEFA je na taj način omogućila da se prvenstva širom Evrope završe.

Tako će i domaće prvenstvo biti nastavljeno. FK Sloboda je poštujući naredbu kriznog štaba obustavila treninge.

Said Husejinović poručuje da je zdravlje igrača na prvom mjestu. Ističe da bi volio da se problem sa koronavirusom što prije riješi, da se igrači vrate treninzima i prvenstvo što prije nastavi.

‘Svima je na prvom mjestu zdravlje igrača. Mislim da nikom nije drago što se ovo desilo, ali šta možemo sad nego da se nadamo da će brzo proći da se što prije vratimo treninzima. Mislim da će svaki igrač raditi na ovoj pauzi na održavanju forme i kondicije. Volio bih da liga što prije počne, ali mislim da neće biti prije maja’, kazao je Husejinović za klupsku web stranicu.

Naša ekipa trenutno se nalazi na 9. mjestu na tabeli sa 21 osvojenim bodom. Prije prekida prvenstva zbog koronavirusa Sloboda je “pobjegla” iz zone ispadanja. Husejinović očekuje veliku borbu do kraja prvenstva, ali smatra da će Sloboda pokazati kvalitet i ostati u ligi.

‘Sigurno će ekipa morat proći mini pripreme. Moramo biti spremni. Bez obzira kada prvenstvo počinje mi moramo biti spremni. Da li će početi za deset ili mjesec dana, svejedno je, nas čeka velika borba u nastavku prvenstva. Mislim da su svi igrači svjesni u kakvoj smo situaciji. Ne smijemo se opuštati, niti šta prepustiti slučaju. Mi ćemo dati sve od sebe da što prije obezbijedimo opstanak u ligi. Sa pristupom i zalaganjem kao što smo pokazali na utakmici protiv Čelika, možemo doći do cilja. Sloboda je ime, brend, njoj nije mjesto da se bori za opstanak. Žao mi je što je takva situacija. Moramo se s tim suočit i nastaviti našu borbu’, istakao je Husejinović

Prema informacijama UEFA-e, evropske lige trebale bi se nastaviti početkom maja, a završiti do kraja juna. Isti scenarij trebao bi biti i u našoj ligi. Sloboda u prvom kolu nastavka prvenstva igra u Banja Luci protiv Borca.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,