Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Huseinbašić za njemačke medije potvrdio razočaravajuće vijesti za bh. navijače

Preuzmite sliku

Denis Huseinbašić je ljetos potpisao ugovor s Kölnom, a u redove bundesligaša stigao je iz Offenbacher Kickersa, koji se takmiče u četvrtoj ligi Njemačke.

Od početka se igrač bosanskohercegovačkog porijekla nameće treneru Steffenu Baumgartu, dobija sve više prostora za igru.

Mladi reprezentativac Njemačke, Denis Huseinbašić, najvjerovatnije neće nastupati za seniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Zvjezdan Misimović je prošle godine rekao da će Huseinbašić “sto posto nastupati za BiH”.

Huseinbašić je te tvrdnje demantovao u razgovoru za njemački list express gdje je naglasio da mu je želja da nastupi za seniorsku reprezentaciju Njemačke.

“Moj cilj je da igram za seniorsku reprezentaciju Njemačke i učiniću sve što je u mojoj moći da to i uradim u sljedećih nekoliko godina”, naglasio je mladi nogometaš Kölna.

“Denis je pun samopouzdanja od prvog dana otkad je došao ovdje i jako dobro se uklopio u ekipu. Njegove kvalitete se vide i na treninzima i na utakmicama. Trkački je jako dobar, a također i tehnički. Nije čudo da je postigao dva gola u dvije utakmice jer ima dobar nos za gol, izuzetno je opasan”, kazao je selektor U21 selekcije Antonio Di Salvo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,